Rondje Nuland in teken genieten

NULAND – Stichting Nuland Promotie houdt op zondag 10 juni de dertiende editie van Rondje Nuland. Het wordt een dag vol vermaak, met een mix van muziek, terrassen, marktkramen, straattheater en een keur aan spetterende activiteiten. Kortom: een leuk en gezellig evenement voor jong en oud en gratis toegankelijk. Op zaterdagavond 9 juni presenteert Horeca Nuland: Rondje Nuland, de pre-party!

Op zaterdagavond opent Horeca Nuland op het Prins Bernhardplein om 20.00 uur zijn deuren en komen de band `Fools` en zanger Frank van Etten optreden op de kiosk. DJ Tom verzorgt de verdere muzikale omlijsting van deze avond. De toegang is gratis.

Thema

Op zondag krijgen de bezoekers aan Rondje Nuland vanaf 11.00 uur een gevarieerd programma voorgeschoteld. De jaarmarkt biedt een grote diversiteit aan kramen, zodat koopjesjagers zich geen moment hoeven te vervelen.
Dit jaar staat Rondje Nuland in het teken van genieten. Wordt het een ijskoud pilsje, lekker wijntje of gewoon een glaasje fris? Op meerdere locaties zijn gezellige terrassen ingericht, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van het grote aanbod aan entertainment. Ook zijn er diverse foodtrucks aanwezig, waar je het lekkerste streetfood kunt halen.

Maar niet alleen op het gebied van eten en drinken valt er genoeg te proeven, ook op het gebied van muziek valt er een hoop te beleven deze dag. Zo verzorgt ’s morgens Harmonie Union een concert op de Kiosk aan het Prins Bernhardplein en verder zorgen diverse rondtrekkende blaaskapellen uit onze eigen regio voor sfeer en gezelligheid. Deze blaaskapellen worden gejureerd en rond 16.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.
De bands ‘Dr. BlouZz’, ‘Rolling Coaster’, ‘Life Like’ en een aantal DJ’s verzorgen live optredens op de diverse andere podia. Verdeeld over de hele route, word je verder verrast door diverse artiesten die met straattheater een glimlach op je gezicht toveren. Zo voeren een aantal leerlingen van ROC Tilburg leuke zelf bedachte straatacts uit.

Attracties en entertainment

In de route zijn ook veel activiteiten en attracties te vinden. Op het Raadhuisplein hebben kinderen de mogelijkheid de strijd aan te gaan met ‘de Gekkorun’ een stormbaan van 25 meter waarmee je je krachten met andere kinderen kunt meten en op het Prins Bernhardplein is er voor de allerkleinste kinderen een leuk Kinder Speel Park naast de kiosk. Ook op het Prins Bernhardplein is er een kinder theater show, waar vier shows worden opgevoerd, waarbij de hulp van de kinderen gevraagd wordt.
Bij de Rabobank zullen de Nowland Country Line Dancers een doorlopende show opvoeren.
Op het AH Plein staat een rodeostier opgesteld, waar de iets oudere jeugd zich op kan uitleven. Verder zijn hier demonstraties te bewonderen van Sportstudio Share Fit en de Volksdansgroep.

Brandweer

Op het Kerkplein staat een draaimolen en er zijn tal van spellen waar je aan deel kunt nemen. Hier staat de vrijwillige brandweer. Die geeft demonstraties van onder andere het openknippen van een auto. De brandweer is op zoek naar nieuw jeugdig talent ter versterking van het korps. Buurtvereniging Duijn en Dael is aanwezig met een levensgrote sjoelbak en het Rad van Fortuin. Stg. Waduwwa uit Vinkel is present ter ondersteuning van diverse projecten onder andere in Sri Lanka.
In de Parochiekerk is een ruimte ingericht waar je diverse Mariabeelden kunt bewonderen.

Houd voor meer informatie over Rondje Nuland onze website www.rondjenuland.nl en de Facebook-pagina in de gaten!

Foto's:


0