Rosmalense Judo Club succesvol

ROSMALEN – In de sporthal in Gilze werden afgelopen zondag de jaarlijkse Teamkampioenschappen Zuid-Nederland gehouden. De Rosmalense Judo Club behaalde met beide teams een hele eervolle vierde plaats! Een hele prestatie in het deelnemersveld waarin zij zich bevinden.

Een team wordt samengesteld uit deelnemers in verschillende gewichtsklassen. En daar zit hem nu net de uitdaging voor een lokale vereniging: probeer maar eens een team bij elkaar te krijgen.
De Rosmalense club is er trots op dat het gelukt is om maar liefst twee teams samen te stellen: een jongensteam in de leeftijdsklasse – 12 en een jongensteam in de leeftijdsklasse -15 jaar. Dat betekende ook dat enkele judoka’s in een hogere gewichtsklasse moesten starten. Knap dat ook zij nodig partijtje wisten te winnen.

Met de komst van de regionale trainingscentra (RTC) is het voor die zogenaamde RTC’s mogelijk om een team samen te stellen uit een veel grotere groep. Dan kun je toch met trots zeggen dat je als Rosmalense Judo Club met ‘eigen kweek ‘ deze prachtige vierde plaatsen weet te behalen.

De teamleden naar wie de eer uitgaat zijn Jonas Cortvriend, Elmar Iskenderov, Hidde Zeeuwe, Jens van de Wetering, Kalle Postma,Joey de Wild, Ivar Schulz, Reza van Geffen, Maurits Schreuders, Yordi de Wild, Ruben van Pinxteren, Luuk Donders, Sem van Kemenade en coach Bruno Culo die hen naar dit prachtig resultaat hebben gebracht.

Stiekem is de club ook trots op oud-judoka’s die voor een RTC uitkomen en een prachtige eerste en tweede plek wisten te bemachtigen. Want ook zij hebben hun judo-basis gelegd in de kweekvijver van de Rosmalense Judo Club.

Foto's:


0