‘Lekker sjezen over de F59’

ROSMALEN – Sinds half april beschikken de bewoners van Heikant 21 en 23 over hun eigen elektrische duofiets. Vanaf dag 1 sjezen Jolanda, Walter, Monique, Ronnie, Rick, Merel en Jaron met hun begeleiders over het terrein van De Binckhorst, maar ook over de F59.

“We zijn al naar de Albert Heijn in Nuland geweest, naar Mariaoord, naar de friettent in de Kruisstraat en naar het dorp in Rosmalen”, vertelt begeleidster Mandy van den Boom. “De bewoners willen echt niks anders meer als er op uit met de fiets.” Mandy benaderde in het najaar van 2017 de stichting Vrienden van Cello met deze vurige wens van de bewoners. “We hadden al wel een tandem, maar dat is zeker voor deze groep bewoners niet ideaal. Boodschappen deden we wel samen met de bewoners, maar dan meestal met de auto. Nu kan dat dus op de fiets!”

1 op 1 contact

Ook begeleiders Nancy en Eric zijn erg blij met de duofiets. “We kunnen nu makkelijker met de bewoners van het terrein van De Binckhorst af, lekker naar buiten. En we zijn met z’n allen meer in beweging. Maar het grootste voordeel is dat je naast elkaar zit op deze fiets. Het 1 op 1 contact is dan optimaal. Je ziet de mensen al glunderen als we de fiets uit het schuurtje halen.” Dat ook bewoonster Jolanda in haar nopjes is met de Fun2go, lees je zo van haar gezicht af. “Ik heb al met Jesse, Annie en Lizette gefietst. We hebben ‘m in alle standen gezet. Lekker sjezen over die rode weg met die bobbel in het midden (de F59 richting Nuland). Dat ging hard, joh! En als we wat rustiger rijden, kunnen we ook nog gezellig ‘ouwebetten’. Ik vind de nieuwe fiets helemaal super.”

Wat doen vrienden van Cello?

Voor mensen met een verstandelijke en vaak ook lichamelijke beperking iets extra’s doen, het leven van cliënten van Cello net dát beetje aangenamer maken. Dát is het doel van de stichting Vrienden van Cello (VvC). Wij leggen de verbinding tussen wens en werkelijkheid en richten ons hierbij op zaken die niet uit reguliere middelen gefinancierd kunnen worden. Om die wensen van woon- en dagbestedingsgroepen te kunnen verwezenlijken, werft VvC fondsen en zoekt maatschappelijke partners. Particuliere donateurs en zakelijke sponsors maken dat mogelijk, ook in natura. Kijkt u eens op www.vriendenvancello.nl/help-mee hoe ook u kunt bijdragen. Alle bijdrages van donateurs en sponsors gaan voor 100% naar cliënt-wensen van Cello.

Foto's:


0