Benny’s Big Show Orchestra wordt Full Stage Collective

ROSMALEN – Benny’s Big Show Orchestra, het 45 man tellende poporkest uit de regio, heeft een nieuwe naam. “Zeventien jaar lang hebben we onze naam met trots gedragen. Maar anno 2018 dekt de term ‘Benny’s Big Show Orchestra’ de lading niet meer. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een naam die vernieuwend, tijdloos en pakkend is”, licht zangeres en voorzitter Chantal van der Heijden toe. “Voortaan heten wij Full Stage Collective.”

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

“We zijn en blijven de uit de kluiten gewassen popband”, weet Chantal van der Heijden namens de band te melden. “Het werd gewoon tijd voor een nieuwe naam die veel meer bij het orkest past. Behalve een nieuwe naam en een passende nieuwe uitstraling veranderd er verder niets. De passie en bevlogenheid in het orkest zijn nog steeds top! We gieten het alleen in een anno 2018 jasje. We zijn nog steeds overal voor inzetbaar. Of dat nu voor een klein of groot feest, een optreden in een theater of in een grote tent, een gala of een tv-show is, het maakt niets uit. Wij blijven van uw evenement een feest maken.”

Nieuwe kansen

Chantal: “De oude naam is van de oprichter en de is sinds drie jaar niet meer bij het orkest betrokken. Met de huidige groep hebben we besloten dat het de hoogste tijd is voor vernieuwing in naam en uitstalling. Alle orkest- en crewleden hebben mee mogen denken over een nieuwe naam en met een commissie van acht personen hebben we uiteindelijk de spreekwoordelijke knoop doorgehakt. De nieuwe naam is behalve eigentijds ook beter uit te spreken voor iedereen. Met regelmaat werden we met de oude naam bij optredens verkeerd aangekondigd. De term bigband kwam dan regelmatig voorbij terwijl we een popband zijn. We zijn wel ‘big’, we spelen echter meer popmuziek dan bigband repertoire. De popband heeft al vele grote optredens op zijn naam staan. Op tournee in China, bedrijfsfeesten door heel Nederland, optredens in feesttenten en op gala’s. Maar ook theatertours zoals Tribute to Vicky Brown, Jukebox on tour en de jubileumtournee met Albert West. We zijn net twee maanden terug van onze derde tournee in China en daar werd wederom duidelijk dat mensen geen raad wisten met de oude naam. Na daar als Hollan white Nixiu Big Band aangekondigd te zijn hebben we het orkest en de crew gepolst en besloten dat het tijd was voor een naamswijziging.”

Uitbreiding repertoire

Chantal: “Sinds het vertrekt van de grondlegger van dit orkest vanwege gezondheidsproblemen staat Jan Danckaert als muzikaal leider voor de popband. Jan was in het verleden als trompettist aan het orkest verbonden. Hij heeft inmiddels zijn eigen positieve stempel op het orkest gedrukt. Ondertussen heeft ook het repertoire een flinke uitbreiding ondergaan. We zijn meer hedendaagse popmuziek gaan maken en hebben diverse leuke nieuwe medleys en andere popsongs toegevoegd zoals de Hollandse popmedley met herkenbare meezingers uit de hedendaagse popmuziek. Maar ook blikken we nog regelmatig terug naar ‘toen’. Met leuke meezingmedleys van onder andere Abba en de Dolly Dots.”

Social Media

De website van het muziekgezelschap krijgt meteen een update en is voortaan te vinden onder de naam: www.fullstagecollective.nl . De vereniging is bereikbaar via info@fullstagecollective.nl of telefonisch op 06.10.80.02.78 en vindbaar op facebook, linkedin en Instagram.

Foto's:


0