Geslaagd tuinfeest

HEESWIJK-DINTHER – In de Ontmoetingstuin van Dinther achter Cultureel Centrum Servaes werd op zondag 8 juli het jaarlijkse tuinfeest gehouden. Velen ontmoetten elkaar in een gezellige en geanimeerde sfeer. En het was genieten.

Lokale talenten toonden tijdens de zeer diverse optredens hun kwaliteiten. Lucas van Groenendael verraste iedereen met zijn spel op het niet-alledaagse instrument de contrabas.
Kinderen van de Heeswijkse Balletschool gaven onder leiding van Willeke van Slooten een leuke uitvoering. En wie de moeite nam IMeet binnen te lopen, zag hoe kinderen daar nogmaals hun beste beentje voorzetten bij dansimprovisaties. Net zoals dat spontaan gebeurde meteen na het optreden van de leerlingen van de balletschool. Wat een enthousiasme! Gemengd koor Vivace bracht onder leiding van Rein Boeijen liederen uit het veelzijdige repertoire ten gehore. Een levendig optreden!
Daarna was de microfoon voor Jip Cornelissen. Zij zong loepzuiver o.a. nummers van Ellie Goulding en Birdy. Remco Kuijs zong niet alleen enkele nummers, maar hij speelde daarbij zelf ook nog op gitaar.

Toren

Men kon ook de toren van de St. Servatiuskerk beklimmen. De sportieve torenbeklimmers kwamen ter hoogte van de eerste dakkapellen. Dankzij het fraaie weer hadden zij goed zicht op de omgeving van eigen huis tot de brug van Zaltbommel , het Provinciehuis en de Amercentrale. Zij konden daarvan mooie foto’s maken.
Voor de kleinsten was er een luchtkussen en natuurlijk ook de grote zandbak van de Ontmoetingstuin.
De dames van het ‘pannenkoekenteam’ hebben gedurende de hele middag lekkere pannenkoeken gebakken en Rob Juijn had heerlijke verse worstjes op de barbecue. Cultureel Centrum Servaes verzorgde de bar. Zo kwam niemand iets tekort.

Tuinfeest 2019

De organisatie voor het tuinfeest van het komende jaar gaat al snel in de steigers. Wil je dan ook meedoen? Mail dat gerust naar organisatieontmoetingstuin@gmail.com.

Foto's:


0