Kampioenschappen Badmintonclub Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Ook dit jaar lieten de leden van Badmintonclub Gestel zich niet tegenhouden door de hitte in sporthal Theereheide. Op 7, 14 en 21 juni jongstleden hebben de senioren zich maximaal ingespannen om uit te vechten wie zich een jaar lang de beste van de club mag noemen.

Zowel bij de heren als bij de dames kon de kampioen van vorig jaar niet aanwezig zijn om de titel te verdedigen. Desondanks was er een sterk en gemotiveerd deelnemersveld aanwezig. Tijd voor nieuwe kampioenen.
Bij de heren is er in twee poules gestreden voor een plek in de volgende ronde. Bram van Breugel, Mark van Moorsel, Ad van Schijndel en Thomas Verhagen wisten zich te plaatsen. Vanuit deze halve finales waren het uiteindelijk Mark en Thomas die het tegen elkaar mochten opnemen in de finale. Met duidelijke cijfers werd deze uiteindelijk gewonnen door laatstgenoemde. Voor Thomas niet de eerste keer dat hij zich clubkampioen mag noemen.
Bij de dames was het deelnemersaantal beperkt. Drie gedreven dames hebben het tegen elkaar opgenomen. Cindy van Schijndel ging er wederom met de winst vandoor. Ook voor haar niet de eerste titel, wellicht ook niet de laatste. Badmintonclub Gestel is op zoek naar nieuwe uitdagers voor de titel. Misschien weet een van de nieuwe leden zich verder te ontwikkelen om uiteindelijk kampioen te worden, of is het aan de jeugd van de club om door te stromen.

Op herhaling

De finale heren dubbel was een herhaling van een poulewedstrijd: Harold Lensen en Thomas Verhagen (die op het nippertje door de poule kwamen) tegen Merijn van Rossum en oudgediende Geert van Schijndel. Net als in de poule waren Harold en Thomas uiteindelijk het sterkst.
Bij de dames waren het, ook niet geheel verrassend, Elle van Schijndel en Yvonne van Berkel die wisten te winnen tegen Cindy van Schijndel en Corine Vermeulen. In het gemengd dubbelspel wederom winst voor Elle van Schijndel, nu met mixpartner Thomas Verhagen.
Alle kampioenen zijn gehuldigd en kijken uit naar komend seizoen. Badmintonclub Gestel zal binnen verschillende bonden weer meedoen om de prijzen. Kom jij onze teams versterken? Kom dan ook een keer oefenen. BCG speelt op donderdagavond van 19:15 – 20:15 (jeugd). Na 20:15 spelen de senioren. Voor informatie over Badmintonclub Gestel zie ook onze website: www.badmintonclubgestel.nl

De complete uitslagen van de clubkampioenschappen op een rij:
HE A: 1 Thomas Verhagen, 2 Mark van Moorsel;
DE A: 1 Cindy van Schijndel, 2 Jane van Gaal;
HD A: 1 Harold Lensen & Thomas Verhagen, 2 Merijn van Rossum & Geert van Schijndel;
DD A: 1 Elle van Schijndel & Yvonne van Berkel, 2 Cindy van Schijndel & Corine Vermeulen;
GD A: 1 Elle van Schijndel & Thomas Verhagen, 2 Yvonne van Berkel & Bram van Breugel;
GD B: 1 Judith Nijssen & Merijn van Rossum, 2 Cindy en Ad van Schijndel

Ook bij de jeugd hebben de clubkampioenschappen plaatsgevonden. Hieronder de uitslagen:
U12: 1 Luuk van Alebeek, 2 Caitlin Leijtens
U15: 1 Cas Verhoeven, 2 Luke Schoonus
U18: 1 Eline Wagemans 2 Max de Vries

Foto's:


0