Een beleving met muziek, terrasjes en een keur aan lekkernijen

MIDDELRODE – Na tien jaar succesvol door het leven te zijn gegaan als Vrienden van Mirroi Live wordt dit evenement in een splinternieuw jasje gestoken. De nieuwe naam, het compleet anders ingedeelde terrein en het vernieuwende vertier voor jong en oud van het Foodfestival wordt een beleving met muziek, terrasjes en een keur aan lekkernijen op zaterdag 18 augustus van 16.00 uur tot 24.00 uur en zondag 19 augustus van 14.00 uur tot 22.00 uur.

Door Wendy van Lijssel

Tien jaar geleden werd op het plein voor de kerk in Middelrode voor het eerst Vrienden van Mirroi Live begonnen. Een evenement met een knipoog naar Vrienden van Amstel waarbij vooral het muzikale programma op zondag aangevuld met kindervermaak, centraal stond. Verleden jaar werd het 10-jarige bestaan gevierd en vervolgens besloten om het geheel in een nieuwe outfit te steken. “Het wordt tijd voor een frisse wind”, bevestigen Marijn, Martine en Marc van Doorn, Ad van Schijndel, Kelly Kuipers en Alex van der Burgt, die aan het organisatieroer staan. Ze vervolgen: “Wij gaan dit jaar uitpakken met een evenement dat helemaal past bij de huidige tijdsgeest. Naast een goed muziekprogramma leggen we het accent dezer dagen echter meer op lekker eten en drinken. Elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten blijft als vanouds.”

Nieuwe naam

Met een nieuwe opzet vervalt ook de naam waaronder het evenement jarenlang plaatsvond. Via social media werd het publiek opgeroepen mee te denken over een nieuwe titel. “We hebben heel veel reacties gehad. Een naam sprong er echt uit. We waren het er allemaal direct over eens dat dit het gaat worden”, wordt enthousiast vertelt. Wát die nieuwe naam is, blijft geheim tot zaterdag 18 augustus om 20.00 uur. Dan is het aan burgemeester Pommer om deze te onthullen en degene die de kreet bedacht te verblijden met een kanotocht door het beekdal met als afsluiting een lunch.

Lekkernijen

Het Foodfestival, zoals het tot dat moment genoemd wordt, gaat echter op zaterdag om 16.00 uur al van start. Pas na het eten komen hoeft beslist niet. “Zowel op zaterdag als op zondag wordt het hele terrein ingericht met allerlei uiteenlopende stands met allemaal eigen specifieke lekkernijen. Van Mexicaans, tot BBQ en Junior Frites, van patisserie (gespecialiseerde banket) tot een cocktail- , wijnbar en speciaal bier. Er zullen verschillende terrasjes zijn zodat mensen overal heerlijk kunnen relaxen en genieten van een hapje en een drankje. Naast het eten en drinken zijn er ook andere stands zoals een vrouwelijke hairdresser en een heuse Barber shop. Het geheel kleden we aan met muziek. Het zaterdagprogramma is zowel qua stands als muziek, anders dan zondag”, doet de organisatie uit de doeken.

Beleving

Hoewel het accent is verlegd naar food en beleving, is er ook gezorgd voor goede muziek. Zaterdagavond pakt de band CoverUp vanaf 19.00 uur uit. Een 11-koppige formatie die van Abba, tot André Hazes en AC/DC spelen. Allround is een toepasselijke term waarbij, zo wordt met een lach verteld, de zangeres en saxofonist vanaf de rode vleugel het publiek vermaken. Hoe dat eruit ziet, mag iedereen zelf komen bekijken. Het wordt weer een evenement voor jong en oud.
Wat de zondag betreft: “Er wordt een zandbak gerealiseerd, kinderen kunnen ballen gooien, aan de slag bij ‘Bakken op Hakken’, een speciale foodcaravan gericht op kinderen en nog veel meer. Sven the Pianoman speelt en zingt verzoeknummers en heeft een uitgebreid repertoire en een DJ zorgt voor de rest van de muzikale omlijsting! Ze hebben er zin in om het Foodfestival met een big boem op de
kaart te zetten. De organisatie: “Beleving, vertier en gezelligheid staan centraal. Schuif aan voor een hapje, een drankje, ga met de beentjes van de vloer. Kortom laat je vermaken en ben erbij.” De toegang is gratis.

Foto's:


0