07 augustus 2018

ONDERWEG GEZIEN

Nieuwe Wandelroute Hartje Ruwaard

 

Door Jan van Ravenstein

OSS – De nieuwe wandelroute is het resultaat van een samenwerking tussen het Sport Expertise Centrum, GGD, Brabant Zorg, proeftuin Ruwaard en de bewoners van de Ruwaard zelf. De route gaat door het hart van de Ruwaard en verbindt de aantrekkelijke punten van de wijk. Ook is het de bedoeling dat de wandelroute de buurtbewoners dichter bij elkaar brengt. Hartjes fungeren als de wegwijzers van de in totaal 4,5 kilometer lange route.

QR- Code

Onder 35 van die hartjes hangt een QR-code. Wandelaars kunnen deze scannen om de route een interactieve vorm te geven. Als zij deze codes scannen, verschijnen er dingen zoals beweegkaarten, gedichten en historische foto’s.
Op de website (www.sport-expertise-centrum.nl) kan het wandelboekje worden gedownload.

Wandelboek

In het wandelboekje kun je een overzicht van de route terugvinden in een plattegrond. De route bestaat uit verschillende thema’s, waaronder: Ontmoeten, Beleven en Bewegen. Op elke pagina van het wandelboekje wordt een thema uitgelicht. Per thema is de plattegrond te zien met daarin aangegeven waar je de QR-codes van dit thema terug kunt vinden op de route. Deze informatie is ook terug te vinden als je de QR-code scant.

 

Foto's:


170