Lezing over de herfst bij Natuurgroep Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Natuurgroep Gestel verzorgt op woensdag 19 september om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Huif in Sint-Michielsgestel een lezing over de herfst in al zijn verschijningen. De lezing wordt verzorgd door Rini Kerstens.

De zomer is voorbij. De dagen worden alweer korter.Voor niet iedereen is de herfst het meest favoriete seizoen. En toch, de herfst is zo mooi en kleurrijk. Of, met de woorden van Jan Greshoff (1907-1967), de herfst is de vlammende apotheose van het jaar. De natuur maakt af wat in lente en zomer begonnen is. Minder onstuimig misschien, minder haast en drukte. Kleurrijk en weloverwogen de arbeid voltooien. En, na al dat tumult, beginnen met opruimen.

Toekomst

De herfst is het seizoen waarin wordt afgerond met al een blik op de toekomst. Voorbereiden op de winter, ons seizoen met de meeste beperkingen voor planten en dieren.
De herfst is een schitterend seizoen met zacht, laag, warmgeel licht. Alle kleuren tonen zich op hun mooist, de geuren ruiken zo karakteristiek.De herfst is het seizoen van de verkleurende bladeren, de rijpende vruchten, de verspreiding van zaden en het verschijnen van paddenstoelen. In de herfst is zo veel te beleven en te genieten Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl.

Foto's:


0