Klets van ons Eigen

Wat een mooi centrum is het geworden hè? Hebben jullie ook al gewinkeld en rondgekeken? Vast wel, want een aantal van jullie zag ik toevallig lopen. En dus heb ik eigenlijk wel een vraagje.

Wisten jullie dat er behoorlijk wat startende ondernemers zijn in Rosmalen? Mensen die een eigen zaak hadden en die op een andere plek voort willen/moeten zetten? Mensen die een ruimte zoeken voor bepaalde kantoorwerkzaamheden? ZZP’ers die wel eens naast iemand willen werken, in plaats van in hun eentje thuis? Verenigingen en stichtingen en wijkraden die graag een plekje willen hebben om te kunnen vergaderen of om evenementen te organiseren, waar heel Rosmalen iets aan heeft?

Kijk, dat mooie centrum is geweldig. En dat in veel zaken een andere zaak komt, is natuurlijk top. In de voormalige Etos zit Store3. En ook de winkel van Primera heeft al een andere huurder. Dat is wel fijn. Maar ja, dan staat er toch nog een lege voormalige Hema. Een tijdelijke locatie was het altijd al, dus wil dat zeggen dat het nu tegen de grond gaat? En de voormalige Spar daarnaast? Komt daar nog iets?

Kruidvat, heel fijn dat die paden nu breder zijn geworden, maar wat gebeurt er met de ruimte waar de winkel eerst zat? En die ruimte, waar ik persoonlijk wel in geïnteresseerd in was, waar Store3 zat, is dat nou geen locatie om iets nieuws in te beginnen? Of die geweldig grote oppervlakte van de voormalige Rabobank? En blijven we twee Jumbo’s houden? En twee Albertus Wijnen? En DFM Bloemen en Planten in de Vreeburg staat ook nog volop…eh….nou ja…bloemen en planten.

Wisten jullie dat er een collectief aan zzp’ers en bedrijven staat te trappelen om een pand te betrekken? Mensen die ervan houden leven in de brouwerij te brengen? Die het hart voor Rosmalen op de goede plek hebben zitten? Die meevoelen met het bestaande centrum en de leegstand daar? Die dolgelukkig zouden zijn met een paar vierkante meter en daar een mega succes zouden krijgen?

Maar die prijzen hè. Jullie goed recht hoor. Echt, vierkante meters kosten gewoon geld. Zeker als we het over een A1-locatie hebben, vlakbij het nieuwe centrum. Logisch. Echter, stel nou dat er een handjevol mensen is, dat bruist van de ideeën. Ideeën waar u als vastgoedeigenaar ook van kan profiteren. Mensen met plannen, met organisatiedrang, mensen die vooruit willen, maar het nog niet kunnen omdat het hun aan een locatie ontbreekt?

Zou dat niet geweldig zijn? Om de handen ineen te slaan en een pand dat nu leegstaat te vullen met enthousiastelingen? Die heus wel huur gaan betalen, maar dan samen? Als u ervoor openstaat, regelen we het wel. U hoeft alleen maar te luisteren, wij zorgen voor de koffie en wat lekkers.

Het nieuwe centrum bruist, het bestaande centrum bruist. En wij willen simpelweg die hoekjes die nog niet zo bruisen weer onderdeel van de lokale economie maken. Deze stimuleren, tot ontmoetingspunt maken én daarmee ook gewoon keiharde knaken verdienen.

Wie staat ervoor open? We staan te trappelen!

Groetjes Kleine Ven

Foto's:


0