Muziek maakt slimmer en socialer!

SINT-MICHIELSGESTEL – Dat muziek maken heel gezond is, weten de meeste mensen wel. Maar waarom eigenlijk? En word je echt slimmer als je trompet, saxofoon, gitaar of piano speelt? Het antwoord laat geen ruimte voor twijfel: ja!

Het IQ kan bij kinderen zelfs tot wel 10 punten stijgen als je intensief muziek maakt! Muziek stimuleert sociale en emotionele vaardigheden en verbetert de motoriek. En het is ook nog eens erg leuk en gezellig om muziek te maken! Kom daarom zondag 16 september naar de instrumentenmarkt van muziekschool Medez in Berlicum, Den Dungen, Gestel en Gemonde.

Zelfvertrouwen

Als je muziek maakt, verbeter je je sociale vaardigheden. Dat komt omdat je meestal muziek met andere mensen maakt. Je leert bijvoorbeeld wanneer je op de voorgrond staat als je de eerste stemt speelt, maar je weet ook wanneer je de tweede stem speelt en andere kinderen de ruimte geeft om de eerste stem te spelen.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je linker- en rechterhersenhelft beter met elkaar gaan samenwerken. Dat heeft tot gevolg dat je denkvermogen en emoties beter op elkaar raken ingespeeld. Bovendien verbetert het je taal- en spraakvermogen en leren kinderen via muziek om zich beter uit te drukken. Muziek is daardoor goed voor je zelfvertrouwen, de groepsbinding en het doorzettingsvermogen. En als dat nog niet genoeg is, verbeter je je geheugen en ruimtelijk inzicht. Kortom, muziek maken is gewoon supergezond!

Muziekschool

Wil jij nou ook muziek maken, dan kun je terecht bij muziekschool Médèz. Professionele docenten geven daar les in diverse blaasinstrumenten (bijvoorbeeld trompet, klarinet of saxofoon) maar ook voor gitaar, piano, keyboard, zang, dans en musical kun je bij medez terecht. Op zondag 16 september organiseert muziekschool Médèz een instrumentenmarkt. Je kunt hier diverse instrumenten uitproberen of meer informatie krijgen over zang, dans of musical of muziek tijdens de BSO.
Er zijn docenten aanwezig die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. De instrumentenmarkt is in Berlicum in Den Durpsherd (9.30-10.15u), de Huif Gestel (11.00-11.45), De Litserborg in Den Dungen (12.30-13.15u) en de St.Lambertusschool Gemonde (13.45-14.30u). Per abuis stond vorige week in de Brug dat de instrumentenmarkt in Den Dungen bij Boer Goossens is; dat moet dus zijn bij de Litserborg! Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op www.medez.nl.

Foto's:


0