Pianiste Renee van Bavel speelt Herman van Veen

BERLICUM – Renee van Bavel kijkt naar de wereld en bezingt haar met het repertoire van Herman van Veen. In “Mensenkind” verbindt Renee van Bavel het werk van Herman van Veen met haar eigen verhalen en observaties en zet op die manier de klassiekers zoals “Liefde van later”, “Suzanne” en “Cirkels” in een nieuw licht.

Begeleid door haar pianist zingt Renee op eigen wijze het vroege werk uit de tijd van toen de zanger de leeftijd had die Renee nu heeft. “Puur en prachtig!” aldus Herman van Veen zelf. Op donderdag 27 september treedt Renee van Bavel om 20.15 uur op in Den Durpsherd. Kaartjes zijn te reserveren via www.durpsherd.nl

Juweeltjes

“Wanneer het de liefde betreft, weet Renee van Bavel de nuances […] met een verfijnde woordkeuze en in ragfijne composities te duiden. Wanneer het thema’s als oorlog en vluchten betreft brengt zij ‘lang geleden’ en ‘ver van mijn bed’ naar ‘dichtbij’ en ‘wat als ik…’ Renee van Bavel raakt” “De Nederlandse Renee Van Bavel heeft een stem die een verhaal kan vertellen en beheerst de kunst om een tekst te schrijven die aan je hart blijft kleven” (De Morgen), “Van Bavel kraakhelder zonder spatje pathos, teksten als juweeltjes.” (De Volkskrant)

Foto's:


0