12 oktober 2018

Levensloop van een muzikant (31)
Musikladen
I´m Your Son South America was uitgebracht door RCA. In Duitsland bestond het beroemde TV programma Musikladen. Also waren wir eingeladen um nach Bremen zu kommen. Oei. Müssen wir jetzt Deutsch sprechen oder wass? Ik had natuurlijk 4 jaar tuchtschool (St. Joseph ULO in Schijndel) met succes doorlopen waaronder ook Duits, maar ik sprak dat niet dagelijks. Eigenlijk was het dom om dat te denken, want ook The Bellamy Brothers zouden het zonder Duits wel afkunnen. In diverse kranten werd het aangekondigd.

Hier graag de krantenknipsels (31a)

Woensdag 10 december 1980

De wekker liep om 05.00 af. Acht personen stapten onder hun zure lappen vandaan om zich op te frissen. Zes leden van Silvio, Ludo Voeten (plv. manager) en Willy Lunenberg (morele steun). Jan Vis en Tony Berk moesten verstek laten gaan omdat het geheel drie dagen in beslag zou nemen.
05.30 ontbijt met koffie en een sjekkie.
06.00 uur verzamelen bij Eraj. Met drie auto´s naar Schiphol, want er moesten ook twee gitaren, een keyboard, wat slagwerkinstrumenten en natuurlijk onze outfitkoffertjes mee. Instapkaarten afhalen aan de balie en om 08.00 uur stapten we in de bus. Na 100 meter (echt waar) stopten we bij de NLM Cityhopper, die ons naar Bremen ging vliegen.
Samen met The Block, Sommerset en Maywood zaten we in het vliegtuig dat plaats bood aan 48 personen. Met wat andere reizigers zat het stampvol.
09.30 uur: Ontbijt in the air. De boterhammen van half zes waren nog niet helemaal door het spijsverteringproces verwerkt , maar allez, het kon er nog wel bij.
Om 10.00 uur landde de Cityhopper op het vliegveld van Bremen en werden we met een “herzlich Wilkommen” door drie Duitse RCA-pluggers ontvangen. Der George; Der Wolfgang und der Garry.
We mochten onze eigen koffers niet eens dragen. Weer de bus in en we werden afgezet bij het 5-sterren PARK Hotel buiten de stad. Sjiek de friemel. Het zag er uit als paleis Soestdijk. “Meine Herrn, wir erwarten ihnen in eine halbe Stunde im Restaurant des Hotels.” De schrik sloeg mij om het hart.
Früshtück nummer 3 mit Champagner. (ja, ja Champagne met een R). Het was echt fantastisch. Je voelde je een artiest. 8 Brabantse boertjes aan een chique ontbijt in een Duits 5-sterrenhotel. Ik barstte in tranen uit. “Er is zoveel lekkers, maar ik lust niks meer,” jankte ik. De tranen waren van een krokodil natuurlijk. Na de champagne en de koffie trokken wij ons terug in onze kamers met kleurentelevisie en voorzien van een badkamer waar je met gemak in kon rondfietsen. I´m Your Son South America, bedoeld als zomerhit werd uitgebracht in november. Als dat maar goed komt.

Wordt vervolgd

Rini

Foto's:


0