Jongerencentrum Number One viert jubileum

ROSMALEN – Number One is na een gemeentelijk initiatief vijfentwintig jaar geleden ontstaan om jongeren in hun vrije tijd een gezellige plek te bieden. Er werden welzijnswerkers aangesteld, geïnvesteerd,en activiteiten georganiseerd. En zo groeide Number One uit tot een jongerencentrum voor bezoekers van groep 8 tot ongeveer 22 jaar. Op zaterdag 6 maart werd dit zilveren jubileum groots gevierd in hun honk aan de T.M. Kortenhorstlaan.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Thérèse Weinberg en Stephanne Gibbels zijn respectievelijk secretaris en penningmeester van het huidige Number One bestuur. Een vrijwillig bestuur, zij zijn niet via Divers of andere instanties aan Number One verbonden. Thérèse: “De harde kern van Number One bestaat uit ongeveer vijftien vrijwilligers. Daarnaast is er een beheerder vanuit Divers die het pand draaiende houdt en een aantal jongerenwerkers ook via Divers die regelmatig hun diensten verlenen. Al vijfentwintig jaar lang organiseren we hier activiteiten voor jongeren. De activiteiten zijn heel verschillend, voor elke leeftijdsgroep is er hier wel iets te beleven. Het liefst hebben we dat de jongeren zelf evenementen of andere activiteiten organiseren. Zij weten namelijk het best wat bij hun doelgroep past. Zo hebben we hier wel eens gala avonden, kerstactiviteiten, Studio One activiteiten en filmavonden. Ook is het mogelijk om op zondagmiddag hier muziek te komen maken.”

Music Meeting Point

Stephanne: “Voor de muziekliefhebbers onder onze bezoekers is er de mogelijkheid om op zondagmiddag te komen ‘jammen’. Number One heeft diverse instrumenten en apparatuur ter beschikking en de muzikale middagen worden begeleid door Hendrik en Lydia, twee van onze vrijwilligers. Uit deze middagen zijn al enkele leuke bandjes gerold waaronder Pajahkur. De muzikale middagen zijn erg succesvol, hier komen veel jongeren op af. Je kunt hiervoor terecht iedere zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur.“

Studio One

Januari 2017 werd Studio One geopend in het jongerencentrum. Studio One geeft jongeren de mogelijkheid productief, creatief en ondernemend te zijn. Thérèse: “ Studio One willen we nog verder uit gaan breiden, het heeft nog niet helemaal gebracht wat we ervan verwacht hadden. De studio kan en mag nog veel meer gebruikt worden. Jongeren kunnen hier van alles, de ‘skils’ van nu leren op de pc, het is een flexplek om huiswerk te maken en er is diverse apparatuur aanwezig waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Binnenkort gaan we ermee aan de gang om de studio meer in de aandacht te brengen en verder te promoten.”

Hype Reloud

Jongeren die overprikkeld raken door de drukte op school kunnen van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12 uur en 2 uur terecht om hun pauze onder begeleiding door te brengen. Even niet de drukte van de schoolkantine maar lekker chillen, een spelletje spelen of gewoon rustig je brood opeten. Ook is er de mogelijkheid om te praten met een jongeren- of maatschappelijk werker. Van deze pauze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt door jongeren die hier in de directe omgeving op school zitten. Hype Reloud is een project van Welzijn Divers en dienstverlening Juvans in samenwerking met het Rodenborch college.

Missie X-Mas

Number One heeft vele projecten, Missie X-Mas is er een van. Sinds 5 jaar verzamelen de vrijwilligers houdbare levensmiddelen voor in voedselpakketten. Deze pakketten worden tegen kerst uitgereikt aan mensen die teveel verdienen om bij de voedselbank terecht te kunnen maar te weinig inkomsten hebben om iets extra’s met de feestdagen op tafel te kunnen zetten. Een succesvol project wat ook dit jaar weer opgepakt zal worden.

Jubileum viering

Afgelopen zaterdag werd uitgebreid stil gestaan bij het 25 jarig jubileum. Diverse muziek workshops, 3d printen, cupcakes versieren en even lekker chillen met (oud) medewerkers en bezoekers. Het bestuur van Number One ziet de toekomst zonnig in en hoopt in de toekomst nog meer activiteiten te kunnen organiseren. U volgt ze via www.jcnumberone.nl

Foto's:


0