12 oktober 2018

Nacht van de Nacht

VINKEL – De ‘Nacht van de Nacht’ wordt dit jaar gehouden op zaterdag 27 oktober. Het is een jaarlijks terugkerend moment van onder andere natuur- en milieuorganisaties, bedoeld om te ontdekken hoe mooi de nacht is. Als aftrap hierop verzorgt parochie De Goede Herder in de avond van vrijdag 26 oktober een stiltewandeling; een tocht om in de natuur van de nacht de grootsheid van Gods schepping te (h)erkennen, te waarderen en te eren.

De tocht start om 19:00 uur stipt en voert ons vanaf de Halleyweg 1 te Vinkel/Heesch door het donkere buitengebied van de gemeente Bernheze naar de Mariakapel aan de Schrikkelvenstraat in Heesch (circa 3 km enkel). Na een moment van bezinning en het opsteken van een kaarsje volgt de wandeling terug naar het startpunt.

Halley

Vanaf hier neemt Sterrenwacht Halley het stokje over met eerst een welverdiende koffiepauze en daarna een inspirerende lezing over klimatologie en lichtverontreiniging. Iets waar we niet dagelijks bij stilstaan. De avond eindigt om ongeveer 22:00 uur. Deelname kost € 2,- per persoon, te voldoen aan de kassa van de sterrenwacht. De deelnemers verzamelen zich om 18:45 uur aan de Halleyweg 1, zodat de wandeling stipt om 19:00 uur kan starten.
Het dragen van een reflecterend hesje tijdens de wandeling in het donkere buitengebied is verplicht. Het meenemen van een zaklamp en (indien nodig) een paraplu zijn aan te bevelen. Deelname geschiedt via aanmelding tot 25 oktober: (0412) 451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl.

Foto's:


0