Sylvie Stone: luchtig en gelijktijdig diep

HEESWIJK-DINTHER – Het zijn allemaal ervaren muzikanten die hun sporen eerder in succesvolle coverbands verdienden en gelijktijdig droomden van het spelen van eigen muziek om ook daar mensen mee te raken en in vervoering te brengen. Ze hebben het niet bij dromen gelaten, maar met de band Sylvie Stone zijn ze klaar om de podia te bestormen. De muzikanten beginnen klein en gelijktijdig groot, want op zaterdag 13 oktober zijn de heren om 14.30 uur te horen en zien tijdens FestyLand in de FestyLand Acoustic.

Door Wendy van Lijssel

Het was geen band, maar eerder een uitlaatklep om lekker eigen muziek te maken en gewoon een beetje muzikaal aan te rommelen. Zo begonnen de bevriende muzikanten, gitarist en zanger Alwin Geenen, drummer Nicky van Dijk en gitarist/achtergrondzanger Teun Zwaans eigenlijk jaren geleden al om just for fun met elkaar te jammen. “Maar er rolden uiteindelijk wel goeie nummers uit. Die hebben we ook wel eens ergens gespeeld als Sylvie Stone, maar zonder echte verdere plannen”, aldus woordvoerder Teun Zwaans, bijgestaan door bassist Jonas Smits. Die laatste kruiste het pad van het drietal, nadat zij op enig moment besloot om er wél een serieuze draai aan te geven. Daarmee werd Sylvie Stone herboren.

Samenspel

De bandleden komen allemaal uit de regio en repeteren wekelijks bij ‘Ome Jos’ in Volkel. Een jamsessie staat voor een onvoorbereide vorm van muzikaal samenspel en daar is in die zin eigenlijk nauwelijks nog sprake van. “Alwin kunnen we met recht het muzikale brein noemen. Hij schrijft de melodielijnen. Dat zijn muzikaal hele interessante muziekstukken. Vervolgens komen we bij elkaar om te spelen. In overleg wordt de melodielijn dan verder uitwerkt en bijgeschaafd. Soms verdwijnt iets trouwens helemaal in de prullenbak. Als de muziek echter door ons allemaal omarmd wordt en uiteindelijk tot in de finesse goed is, wordt er tekst bij gemaakt. Doorgaans ook door Alwin, maar soms ook door een ander bandlid”, vertellen Zwaans en Smits enthousiast.

Beethoven

Volgens beide heren is het genre van Sylvie Stone moeilijk te plaatsen dan wel omschrijven. “Wij spelen Indie-rock. Dat is licht, op melodie gedreven gitaarmuziek overgoten met een rocksausje door de toevoeging van bas en drums”, trachten ze uit te leggen. Intussen liggen er zeven eigen nummers klaar om, net als de band, on toer te gaan. “Dat zijn écht knijters van nummers”, stellen Teun en Jonas resoluut om toe te voegen: “Wij schrijven geen Beethoven en Bach. Onze muziek bestaat uit pakkende nummers die muzikaal top in elkaar zitten, lekker in het gehoor liggen, best een diepe boodschap hebben, maar op een luchtige manier gebracht worden en daarom gemakkelijk te verteren zijn.”

FestyLand

Binnenkort wordt in de huidige setting voor het eerst opgetreden. De band mag uitpakken tijdens FestyLand op zaterdag 13 oktober om 14.30 uur in de FestyLand Acoustic. “We zijn de puntjes nu op de i aan het zetten. Ook omdat we in een akoestische setting gaan spelen. Dat doen we normaal niet. Daarom is dat extra spannend”, aldus Teun en Jonas eerlijk. Ze hopen dat het balletje na deze aftrap, harder gaat doorrollen. Vastberaden: “We dromen er niet van om in Paradiso te staan, maar willen wel zo veel mogelijk spelen, lekker muziek maken en mensen raken. Als dat lukt, dan is dat genoeg.”

Sylvie Stone

Foto's:


0