26 november 2018

Den Dungen beter dan Audacia

DEN DUNGEN – De Dungense veldmeerderheid tegen het Moergestelse Audacia mondde uit in een verdienstelijke overwinning. In een sportieve wedstrijd met een kundig leidsman werd het 3-0.

Spelers en begeleiding van Den Dungen hadden geen enkele moment twijfel over de krachtsverhoudingen. De thuisploeg hield gedurende de gehele wedstrijd de regie in handen. Het bezoekende Audacia was niet bij machte om echt druk uit te oefenen op het Dungense doel. Andersom was Den Dungen de toonaangevende ploeg en drukte dat voor rust nog uit in een doelpunt. Zoals in de speelstijl opgenomen, kwam verdediger Jens van Grinsven vanaf links op en gaf een bekwame voorzet af op Jeffrey Sterks. Met een uiterst fraaie bal in de lange hoek zorgde de aanvalsleider voor de verdiende voorsprong: 1-0.
Dave de Veer zag vervolgens een prachtige trap net uit de hoek geranseld worden. Kort na rust viel echter toch de beslissing. Het woord was toen aan Lars van Nieuwburg, die zijn linker liet spreken. Met een fraaie trap vanaf de zestienmeterlijn werd het eerst 2-0 en nog geen twee minuten later kon dezelfde speler met een knal van dichtbij de eindscore op het bord brengen: 3-0.
De wedstrijd kende vervolgens een gezapig verloop. Wat schoten van afstand en sporadisch nog wat goed lopende aanvallen. Audacia realiseert zich dat op korte termijn herstel gewenst is voor een betere plaats op de ranglijst. Den Dungen begeeft zich met deze zege geleidelijk aan richting subtop.