Fantastisch gul gebaar van Ermers Grondverzet uit Nuland

Drie verenigingen worden verrast met een bedrag van 2500 Euro ieder

NULAND – Ermers Grondverzet mag met recht een familiebedrijf worden genoemd. Een halve eeuw terug zag dit bedrijf het levenslicht. Door de grondleggers, Henk en Gondje Ermers, werd toentertijd begonnen met één enkele kraan. Op de 50- jarige jubileumdag stond hun voltallige en indrukwekkende machinepark uitgestald op de werf aan het Heeseind in Nuland. Hun hele bedrijfswagenpark inclusief graafmachines, wielladers, loaders en walsen was naar huis gehaald. In een kleine 40 jaar hebben Henk en Gondje de ijzersterke fundering gelegd van dit bijzonder mooie bedrijf.

Het jubileumfeest is op uitbundige wijze gevierd, inclusief de Brabantse gastvrijheid. De jubileumzaterdag was de officiële dag voor genodigden. “Zondag was onze open dag. De belangstelling op zowel zaterdag als zondag overtrof onze stoutste verwachtingen. Het geeft je bovendien een trots gevoel. Die massale belangstelling maakt een mens blij. Maar nog meer voor onze ouders waren het twee feestelijke dagen die ze volgens ons nooit zullen vergeten. Twee dagen met letterlijk en figuurlijk een gouden randje”, zegt Mari.

Verrast
“Ik kreeg een telefoontje van Mari. Of ik namens Stichting Jeugdbelangen/de Nulandse kindervakantieweek even langs wilde komen. Voor een verrassing, was de tip die ik meekreeg. Samen met onze voorzitter Gwenny van Santvoort en onze penningmeester Germaine Slaats zijn we natuurlijk op het verzoek ingegaan”, zegt Rick van Santvoort, voorzitter van het bekende jeugd zomerkamp in Nuland. Ook de Stichting de Flierefluiters en Stichting het Vergeten Kind hadden eenzelfde uitnodiging ontvangen.

Bedrag
“Zowel Mari als Henny zijn meer mensen van daden dan van woorden. Bij deze mensen klop je overigens nooit tevergeefs aan, wat je ook vraagt. En ook nu weer, geen groots officieel gedoe. Daar zijn ze nu eenmaal niet van. Een ferme handdruk, een kort woordje met een spetterende verrassing als toegift. Het was voor ieder een complete verrassing. Voor elke vereniging lag er een levensgrote cheque klaar met het duizelingwekkende bedrag van maar liefst 2500 Euro per vereniging”, zegt Rick.

Dank
“Het is onvoorstelbaar wat we hiermee allemaal kunnen doen voor de jeugd in Nuland. We kunnen jaren vooruit om extra leuke dingen te realiseren tijdens de vakantieweken. En ook bij de Flierefluiters was de vreugde groot. Onze dank aan Ermers is onuitsprekelijk groot. Want weet je, op zijn Brabants gesproken: “Ge moet ut wel willen doen, ge kunt ut ok in oew eigen tes houwe”. aldus Rick van Santvoort.

Foto's:


I8