Schaatsen op de Weissensee voor Stichting Hartekind

ROSMALEN – Op 25 januari 2019 zal voor de achtste keer de alternatieve Elfstedentocht gereden worden op de Weissensee in Oostenrijk. Tenminste als de weersomstandigheden op dat moment erbarmelijk zijn want anders ligt er geen ijs om op te schaatsen. Ieder jaar komen er in Nederland 1500 kinderen ter wereld met een aangeboren hartafwijking. De familie Schimmel wonende op de Kruisstraat hebben een zoon met een ernstige hartafwijking. Met Tom (13) gaat het inmiddels goed. Ondanks dat gaat team Groot Hart zich inzetten voor dit goede doel en de barre tocht rijden.

Door Corrianne Schijvens- Van Hassel

Vijf dagen na de geboorte van Tom Schimmel werd duidelijk dat hij een ernstige hartafwijking had. Na diverse operaties gaat het inmiddels zo goed met hem dat ook hij zelf de tocht op de Weissensee wil gaan rijden. De oom van Tom, Twan Schimmel wilde altijd al iets doen voor een goed doel en had in eerste instantie in gedachten de Alpe d’Hues fietsend op te gaan. Echter besloot hij voor een andere uitdaging te kiezen. Twan: “De opbrengt van de jaarlijkse collecte van de hartstichting gaat naar volwassenen met hartproblemen. Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders van hartpatiëntjes om hartonderzoek bij kinderen te financieren. Ik had ook de van Dam tot Dam loop kunnen gaan lopen, maar de keus is gevallen op de schaatstocht op de Weissensee. Ik ga voor de 200 kilometer en moet die binnen 12 uur voltooien. Inmiddels is het team wat mee gaat doen gegroeid naar zes personen. De deelnemers komen uit Rosmalen, Vinkel en Nuland. Mijn broer Paul, zijn vrouw Angeliec en neef Tom gaan de 50 kilometer schaatsen. Mirella van de Ven en Mirjam van de Hanenberg, twee moeders van hartekinderen, willen 100 kilometer gaan schaatsen.” Met zijn zessen schaatsen ze voor hun hartekinderen Tom, Merijn, Inge en Sylvia.”

Trainen

Paul en Angeliec Schimmel: “Het doel is om met 5 personen 500 kilometer te schaatsen en daarmee € 5000,00 op te halen. Hiervoor hebben we enkele activiteiten opgezet. Daarnaast leggen we ons momenteel toe op het trainen. We zijn allemaal onervaren schaatsers. We staan inmiddels een keer per week op de ijsbaan en we fietsen veel om aan de conditie te werken. Ons doel is samen met Tom de 50 kilometer te voltooien. Het gaat niet alleen om de opbrengst, maar zeker ook om naamsbekendheid voor de Stichting Hartekind.“ Twan: “ Ik ben met een schaatsgroepje mee de ijsbaan op gegaan en heb met hun nu vier trainingen gehad. Ook ik fiets veel en ben tijdelijk voor deze uitdaging met voetbal gestopt om geen blessures op te lopen. Ik wil vooraf al veel kilometers maken op de fiets en op de schaats. Het gaat goed op dit moment, we maken met z’n allen vorderingen.”

Activiteiten

Voorafgaand aan de barre tocht in januari worden er enkele activiteiten georganiseerd om geld voor Stichting Hartekind op te halen. Diverse mensen steunen de familie op allerhande manieren. Daar zijn ze uiteraard heel blij mee. Lege flessen voor het goede doel kun je inleveren bij de Jumbo in Heesh en de Albert Heijn in Nuland. Op 27 oktober j.l. heeft er een High Tea plaats gevonden in Vinkel. Daar is het begin van de € 5000,00 die ze willen ophalen al mee gemaakt. Mede organisator Sylvia van Lier nodigt u uit voor een feestavond met DJ’s in café Kerkzicht in Nuland op 17 november. Kaarten kosten € 7,50 per stuk en zijn te koop bij de Albert Heijn,Dirks frituur en café Kerkzicht allen in Nuland. Tonproater Harold Savelkouls praat de avond aan elkaar en er zijn ludieke streekgebonden prijzen te verdienen. Op 15 december verkoopt het team oliebollen en andere lekkernijen op de kerstmarkt in Vinkel en op 6 januari kunt u meelopen met een Nieuwjaarswandeltocht die start bij RKKSV op de Kruisstraat. Voor meer informatie zie www.facebook.com/team-groot-hart-op-naar-de-weissensee Doneren is mogelijk via http://wqd.nl/h1xy

Foto's:


0