Tonnie van Koolwijk Koning Sint Willebrordusgilde

HEESWIJK-DINTHER – Tonnie van Koolwijk is de nieuwe Koning van het Sint Willebrordusgilde Heeswijk. Tijdens het koningschieten op zaterdag 3 november viel de houten vogel na het 214e schot. Dat was van Tonnie.

Tonnie is op 6 augustus 1955 geboren te Maasbommel en daar ook opgegroeid. Hij komt uit een gezin met 8 kinderen. Tonnie volgde de opleiding aan de LTS tot automonteur, een beroep dat hij ook een half jaar uitoefende, Daarna werd hij machinaal timmerman en hij werkt nu al 24 jaar bij Ad Donkers Timmerbedrijf in Vorstenbosch.
In 1974 leerde hij Ria Broeren kennen en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Hij trouwde in 1989 met haar en ging wonen in de Willebrordstraat te Heeswijk waar ze nu nog wonen.

Kruisboog

Een hobby al ruim 30 jaar van Tonnie is tennissen. Sinds 2014 is hij samen met Ria lid van het Heeswijkse gilde en neemt daar een belangrijke plaats in. Jeu de boulen doet hij graag maar ook schieten met kruisboog is z’n passie. Bovendien maakt hij zelf met veel handenarbeid al verschillende kruisbogen voor zichzelf en de overige leden van het gilde, zodat deze hobby ook betaalbaar blijft voor de overige leden.
Tonnie is bijna altijd aanwezig bij de activiteiten van het gilde, dus wat inspanning betreft als koning van het gilde zal dat hem niet zwaar vallen. Nu alleen met nog meer plezier als visitekaartje van het gilde.

Foto's:


0