Zilveren jubileumfeest bridgeclub De Lachende Vis

EMPEL – Bridgeclub De Lachende Vis bestaat dit jaar 25 jaar. Het zilveren jubileum is begin november uitbundig gevierd in het gelijknamige café-restaurant aan de Maas in Oud-Empel. Eertijds opgericht door de toenmalige eigenaar Kees van den Braak en nu gefêteerd door de huidige uitbater Mario van Lith.

Met 181 leden is bridgeclub De Lachende Vis de grootste bridgeclub in het district. En het is tevens de club met de laagste gemiddelde leeftijd. Op de 2 speelavonden wordt competitief, maar gezellig, gebridged Dat is ook meteen de reden dat je een gezellig feest kunt bouwen met zang en dans.
Voorzitter Aad Schaper van het district Maasland en Meierij reikte aan het begin van het feest een onderscheiding van de Nederlandse Bridgebond uit, de zogenaamde Kei. Die kregen Toon Joosten en Mark Smits voor hun inzet voor de club en regio-evenementen. Op het feest hebben 152 bridgers een bridgewedstrijd gespeeld, genoten van heerlijk eten en van optredens van eigen leden en van de damesband ‘Vrouwe om te onthouwe’ uit Berlicum.

Het feest werd besloten met de uitreiking van een fles wijn, geschonken door een anonieme sponsor, aan alle deelnemers. Voorzitter Maarte van Logten maakte bekend dat de ledenstop op maandag binnenkort zal worden opgeheven en dat er op de dinsdag mogelijk weer in drie lijnen gepeeld zal gaan worden. De club blijft ook dankbaar gebruik maken van de inzet van Pim Mesker met zijn workshops en een cursus voor beginners. Ook zal in samenwerking met passanten-clubs (waar beginnende bridgers onder begeleiding spelen) getracht worden startende bridgers te helpen om in een normale bridgeclub in te stromen.

Op de foto Toon Joosten (links) en Mark Smits met de onderscheiding van de Nederlandse Bridgebond.