Aanstormend judotalent bestormt het podium

ROSMALEN – Jonge judoka’s van de Rosmalense Judoclub bestormden afgelopen zondag het podium in Berlicum. Daar werd het laatste regiotoernooi van het jaar gehouden. RJC was met 8 judoka’s, 2 coaches en een scheidsrechcter aanwezig.

Buiten stormde het en in de dojo ging het er ook stevig aan toe. Daan Derckx mocht namens RJC als eerste de mat op. Daan deed supergoed zijn best en liet zien dat hij zeker veel technieken bezit. Helaas waren zijn tegenstanders net een maatje te groot, maar niet voor lang, Daan bezit de eigenschappen om in de toekomst wedstrijden op zijn naam te gaan schrijven, vandaag pakte hij toch een mooie derde prijs.

Goed en mooi

In het tweede blok bestormden Jelle Derckx en Sterre Elfring de mat en het podium. Met goed en mooi judo en een mooie variatie aan technieken, haalde Jelle de hoogste podiumplaats en Sterre de één na hoogste plek op het podium. Voor Kjell waren de tegenstanders vandaag ook een maatje te groot. Letterlijk en figuurlijk, sommigen waren een kop groter dan Kjell, maar hij gaf zich niet zomaar gewonnen, na een mooie tweede plaats bij het regiotoernooi in Boekel, haalde hij vandaag de derde prijs binnen.
Het derde blok was het de beurt aan Huub Sleutjes en Kayleigh van den Hanenberg. Huub haalde in Boekel al de eerste plaats en in Berlicum deed hij het gewoon weer. Met zijn bijzonder effectieve judoworp was hij al zijn tegenstanders te slim af. Voor Kayleigh was Berlicum het eerste regio toernooi en wat deed ze het goed! Ze hield het hoofd koel, verraste haar tegenstanders met goeie inzetten en haalde zo de eerste plaats op het podium.

Pittig

Het vierde blok stonden Niek te Riele en Karlijn Schipper op de mat. Zowel Niek als Karlijn beschikken ook over een rijke voorraad technieken en inzet, waarmee ze uiteindelijk de derde prijs binnenhaalden. Ook een mooie prestatie gezien het pittige deelnemersveld.
Ook vandaag werden de judoka’s op de mat bijgestaan door de coaches naast de mat, Daan Smetsers en Ivar Schulz. De ervaring en handige technieken die zij leren bij de wedstrijdgroep, geven ze door aan de judoka’s die meedoen aan de regio toernooien en gezien de resultaten vandaag, loont dat zeker.
Kalle Postma stond namens RJC als scheidsrechter op de mat in Berlicum. Onder zijn leiding werden mooie partijen getoond met hier en daar een lach en een traan, maar altijd met veel plezier.

Kayleigh van den Hanenberg eerste bij haar eerste regiotoernooi

Foto's:


0