03 december 2018

Den Dungen verkijkt zich op Jong Brabant

DEN DUNGEN – Tegen het op de ranglijst gelijkwaardige Jong Brabant bracht Den Dungen niet voldoende voor een goed resultaat. De thuisploeg uit Berkel Enschot won afgetekend: 4-1
Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Den Dungen in de openingsfase de geboden mogelijkheden onbenut liet. Het ontbrak zowel Stan Schouten als Tom Schuurmans aan precisie. Het meeste balbezit bleef daarna wel voor Den Dungen, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Tot twee keer toe weet Jong Brabant uit het niets te scoren en binnen het halfuur staat het 2-0. Als Davey de Veer op slag van rust dan de aansluitingstreffer (2-1) maakt, is er weer hoop.Het blijkt ijdele hoop, want Den Dungen is in de tweede helft steeds minder bestand tegen een feller spelend Jong Brabant. Het spelpeil zakt en tot aantrekkelijk en vlot lopend aanvalsspel komt het nog nauwelijks. Wel benut de thuisploeg nog de geboden ruimte. Een kwartier voor tijd scoorde Thomas van Esch, terwijl in de slotminuut Tijn van Zandvoort (met zijn tweede goal) de eindstand op 4-1 bepaalt.