20 december 2018

Een nieuwe lente, een nieuwe Basiscursus Groen

SINT-MICHIELSGESTEL – De Natuurgroep Gestel gaat in het voorjaar weer een basiscursus Groen verzorgen.

Met deze cursus wil de Natuurgroep inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen. Vijf eerdere cursussen waren snel volgeboekt.

Specialisten uit het veld nemen u mee op reis. De cursus is heel veelzijdig en informatief en biedt ruimte voor verdieping nadien. Allerlei aspecten komen aan bod. Welke bomen, struiken en planten komen in de omgeving voor? Welke vogels, insecten en zoogdieren kunnen we tegenkomen? Hoe ziet ons landschap eruit en hoe is het ontstaan? Ook de mooie landgoederen in onze woonomgeving worden bekeken.

Zes blokken

De cursus bestaat uit 6 lesblokken. Om de week wordt op de woensdagavond een theorieavond verzorgd met op de daaropvolgende zaterdagochtend een excursie. De cursus begint op woensdagavond 3 april en de laatste bijeenkomst staat gepland op zaterdag 22 juni.De theorieavonden worden gegeven in het buitenlokaal van Brabants Landschap op Haanwijk 4A en duren van 19.45 uur tot 21.45 uur.
De excursies worden gehouden binnen de grenzen van de gemeente Sint-Michielsgestel en duren van 09.00 uur tot 11.30 uur. De kosten bedragen € 35, – voor leden van de Natuurgroep Gestel en € 50, – voor niet leden.
Om aan de cursus deel te nemen is géén specifieke voorkennis of vooropleiding natuur en milieu nodig! Wilt u deelnemen of meer informatie ontvangen? Ga naar www.natuurgroepgestel.nl of mail of bel naar Michel van de Langenberg: michel.langenberg@home.nl (06 2243 2941)

Foto's:


0