Eerste glasvezelkabel gelegd

REGIO – De eerste symbolische schop voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Vinkel, Geffen en Nuland ging op donderdag 6 december de grond in. E-Fiber en de betrokken gemeentes (Oss en ‘s-Hertogenbosch) hebben dit mooie moment samen met betrokkenen gevierd. Na een lang voortraject is het moment eindelijk daar. De graafwerkzaamheden gaan van start in Vinkel.

Mike van der Geld, wethouder duurzaamheid van de gemeente ‘s-Hertogenbosch kijkt uit naar deze nieuwe ontwikkeling: “Glasvezel kan veel meer data aan dan de huidige kabel die er ligt. Ik verwacht dat de vraag naar grote hoeveelheden data alleen maar zal stijgen in de toekomst. Glasvezel kan die hoeveelheid aan en is daarom een uiterst toekomstbestendige infrastructuur.”
Gratis aansluiting
E-Fiber legt samen met aannemer Spitters het glasvezelnetwerk aan. Eric Vos, directeur van E-Fiber, laat weten dat alle adressen, ook in het buitengebied, kosteloos worden aangesloten op het netwerk.
De aanleg van het glasvezelnetwerk is voor alle huishoudens gratis. Om ook kosteloos te worden aangesloten op het netwerk dien je zo snel mogelijk een glasvezelabonnement af te sluiten via een van de beschikbare providers. Meer weten? Kijk op iedereenglasvezel.nl/keuzehulp.

De eerste schop gaat in Vinkel de grond in

Foto's:


0