Flashback met Gerlof Trommelen

DEN DUNGEN – Eigenlijk zingt hij al zijn hele leven, maar het moment dat hij als zanger bij de destijds populaire band Each One begon te zingen, wordt door Gerlof Trommelen uit Den Dungen gemarkeerd als het beginpunt van zijn zangcarrière. Dat maakt dat hij dit jaar zijn 25-jarige jubileum viert. Niet stilletjes maar met een 2-daags concert op zaterdag 8 december om 20.00 uur en zondag 9 december om 14.00 uur voor minder validen en ouderen, in De Serenade in Liempde. De Flashback met Gerlof wordt ook aangegrepen om zijn nieuwe singel te lanceren waarbij een gedeelte van de toekomstige opbrengst bestemd is voor Stichting A.L.S. Nederland

Door Wendy van Lijssel

De liefde voor zang werd Gerlof Trommelen, die in Boxtel is geboren en getogen, van huis uit meegegeven. “Ik ben katholiek opgevoed. Ik werd daarom misdienaar en begon op jonge leeftijd in het kinderkerkkoor”, steekt Gerlof van wal. “Mijn vader heeft intussen een respectabele leeftijd, maar zingt nog steeds in het plaatselijke kerkkoor in Boxtel.”
Terwijl ‘het dienen van de mis’ op enig moment uit zijn to do lijstje verdwijnt, blijft de jonge Gerlof nog tot in zijn puberjaren bij genoemd koor. “Nadat ik de baard in de keel kreeg en niet bij het ‘ouderenkoor’ wilde, stopte ik ermee. Omdat ik ook sportief ben, stortte ik me op hockey. Daar waren echter ook altijd leuke feestjes, waarbij ik dan spontaan de microfoon greep en een riedeltje zong”, blikt Gerlof terug.
We hebben het over de tijd dat de Playbackshow van Hennie Huisman populair was. In aanloop naar de latere Soundmixshow werd daar ook ieniemienie ruimte geboden aan mensen die écht konden zingen. Gerlof doet mee en won er 2e plek. “Daar kwam verder niets uit voort. Sterker nog. Ik ben er vervolgens even van stil gevallen”, lacht Gerlof.

Each One

Die stilte doorbreekt hij uiteindelijk nadat hij een auditie-oproep zag van de band Each One. “Dat was een lokaal en regionaal bekende en populaire coverband. Zij speelde elk weekend en vaak zelfs twee keer”, weet Gerlof nog. Hij besluit spontaan auditie te doen en tot zijn verrassing mag hij er als frontman aan de slag.
Gedurende circa zes jaar speelt hij met de band overal en geniet ervan. Omdat hij er hele weekenden mee weg is en een jong gezin heeft, krijgen zij voorrang en stopt hij ermee. Nou ja: “Helemaal stoppen kon ik niet. Ik werd al snel gevraagd door de Herriecanes. Die organiseerden destijds al vier keer per jaar themaconcerten en dat kwam me prima uit”, aldus Gerlof. Hij is er overigens nog steeds bij aangesloten.
Ondertussen waren er allerlei soloprojecten op kleine en grote evenementen en zong hij regelmatig met bigband De Kromploegers en de Asgemarvanhuisafband. Een belangeloos optreden in een zorgcentrum zorgde ervoor dat hij vanaf dat moment meer een meer bij instellingen voor ouderen en mensen met een beperking gevraagd werd. Gerlof deed én doet het graag. “Ik vind het leuk om op mijn eigen manier contact te maken met het publiek en de toeschouwers erbij te betrekken. Muziek is beleving. Ik probeer van elk optreden een belevenis te maken”, stelt hij resoluut.

Flashback

Dat laatste is exact wat hij gaat doen met Flashback met Gerlof. Het tweedaagse concert waarbij alle highlights van de afgelopen 25 jaar opgepoetst wederom ten tonele worden gevoerd. Iets wat hij overigens ook niet alleen gaat doen, maar met de in het verhaal genoemde bigbands en Each One, die speciaal voor de gelegenheid weer aan het repeteren zijn.
Gerlof zou Gerlof niet zijn als hij ook nu niet aan zijn medemens denkt. Zaterdagavond kan iedereen lekker uit zijn plaat en zelfs óp zijn plaat want hij lanceert er zijn nieuwe single. Zondag is het concert in de middaguren en speciaal voor ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Beide dagen wordt het een muzikaal spektakel, laat Gerlof weten. Hij is al tijden druk aan het repeteren met zowel de bigbands, The Herriecanes als Each One. Gerlof belooft enthousiast: “We gaan met iedereen een feestje bouwen.” Er zijn nog kaartjes voor zondag te bestellen via www.gerloftrommelen.nl.

Gerlof Trommelen

Foto's:


0