In memoriam Peter van Berkel

SINT-MICHIELSGESTEL – Gildebroeder Peter van Berkel is ons op zaterdag 15 december op 69-jarige leeftijd ontvallen. Peter werd in 1965 lid en was derhalve al meer dan 50 jaar lid van het Gilde Sint Anthonius en Sint Barbara.
Hij begon als vendelier en dat was niet geheel onverdienstelijk. Vele zilveren schilden werden door hem gewonnen. Na het vendelen heeft hij zich in het jeu de boulen bekwaamd. In 1979 is hij in het bestuur gekomen, waarna hij in 1986 de functie van Deken Rentmeester ging bekleden. Deze functie heeft hij 31 jaar bekleed. Mede door zijn wijze van beheren en zijn kritische opstelling tegen (onnodige) uitgaven is het gilde nu een financieel gezonde vereniging.
Voor zijn vele vrijwilligerswerk bij de kantine van Sint-Michielsgestel en als penningmeester van 2 biljartclubs is hij vorig jaar terecht beloond met een Koninklijke Onderscheiding. De leden van het Gilde Sint Anthonius en Sint Barbara zijn blij en trots, dat hem deze eer is toegekomen op de jaarlijks teerdag. Zij zullen zaterdag 22 december met Gilde-eer afscheid nemen van deze zeer gewaardeerde gildebroeder tijdens zijn herdenkingsdienst in De Huif.

Gilde Sint Anthonius en Sint Barbara

Foto's:


0