Krabberklets Den Dungen

DEN DUNGEN – Al weer voor de derde keer wordt in Den Dungen op 7, 8 en 9 februari 2019 Krabberklets georganiseerd, de opvolger van het tonproaten. Traditiegetrouw wordt dit evenement gehouden in de zaal van Hotel Boer Goossens. De organisatie is in handen van enkele oud-tonproaters die uit ervaring weten wat het inhoud om in de ton te kruipen. Tezamen met de 7 deelnemers zullen zij gaan zorgen voor drie onvergetelijke dagen vol met humor en satire waarbij de Krabberkletsers de hoofdrol voor zich op zullen eisen.

De afgelopen weken zijn de zeven kletsers druk bezig geweest met het vervolmaken van hun zelfgemaakte buut. Daarin staan ze niet alleen. Het maken van zo’n buut is een combinatie van tekst, timing, typetje en talent. Om tot de optimale combinatie te komen houden de kletsers de maanden voorafgaand aan de Krabberkletsavonden regelmatig feedback sessies (oftwel ‘ bierkratsessies’ ) om elkaar te helpen de beste buut tot stand te brengen.
Onder de zeven deelnemers zit er dit jaar een heuse debutant! Zelfs een debutante. Een debutante die bekend is in Den Dungen en die gewend is om in het openbaar te spreken. Maar in de ton een buut afsteken is wel een heel andere tak van sport. Wij zijn dan ook heel benieuwd naar haar eerste optreden als Krabberkletser.

Nieuw talent

De organisatie van Krabberklets wil dit jaarlijkse evenement levendig houden onder de Dungenaren en zijn daarom altijd op zoek naar nieuw talent. En daar zijn ze dit jaar weer in geslaagd! Zou je zelf wel eens in zo’n ton willen staan maar heb je daarbij nog wel wat hulp nodig? Met de hulp van ervaringsdeskundigen die zelf jarenlang in de ton hebben gestaan helpen ze je om je buut naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwsgierig geworden wat de kletsers er dit jaar van gemaakt hebben en nieuwsgierig naar de debutante? Kom dan naar de kaartverkoop op zondag 6 januari 2019 bij Hotel Boer Goossens. Wil je verzekerd zijn van een kaartje op vrijdag- of zaterdagavond zorg dan dat je er om 10.30 uur bent. Ervaring leert dat deze avonden tijdens de voorverkoop vrijwel geheel uitverkocht zijn. Vanaf 10.30 uur zullen er vervolgnummers worden uitgedeeld. De verkoop van de kaarten start dan uiteindelijk om 11.00 uur. Per persoon kunnen maximaal 6 toegangskaarten gekocht worden. Kaartjes kosten € 10,00 p.p. Vanaf maandag 7 januari zijn de overgebleven toegangskaarten te koop bij DIO Drogisterij Groenendaal en Dija Fashion, beiden gevestigd op het Maaskantje.

Foto's:


0