Nieuwjaarsduik De Groote Wielenplas Rosmalen

ROSMALEN – Op dinsdag 1 januari 2019 om 13:00 uur vindt dé traditionele Nieuwjaarsduik in de Groote Wielenplas te Rosmalen plaats. Het is alweer de 7e editie! Locatie: het strand van de Groote Wielenplas (Deltalaan 140 in Rosmalen).

Iedereen mag meedoen, deelname is gratis. Het terrein is open vanaf 12:00 uur. Je kunt je alleen ter plekke inschrijven tussen 12:00-12:50 uur bij de inschrijfkraam voor Windkracht 5. Om stipt 13:00 uur gaan alle deelnemers vanaf het strand het water in, dus zorg ervoor dat je er op tijd bent om je in te schrijven en om een plek op het strand te vinden. Vergeet niet schoenen en een handdoek/badjas mee te nemen, die je zo lang mogelijk kunt aanhouden om jezelf warm te houden voordat je van start gaat. Omkleden en douchen kan in de kleedruimtes van Windkracht 5.
Alle deelnemers krijgen een Unox-muts, snert en een oorkonde als bewijs van hun heroïsche duik. Voor alle toeschouwers en deelnemers is er gratis warme chocolademelk, koffie, thee, oliebollen en rookworst van Vleesboerderij Savelkouls. Voor de leukst verklede deelnemer is er een prijs van ‘t Vosje, dus leef je uit!

De organisatie is in handen van Watersportvereniging De Groote Wielen uit Rosmalen. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers, subsidie en sponsoren, waardoor het evenement volledig gratis aan de deelnemers en toeschouwers kan worden aangeboden. Uiteraard wordt er veel zorg aan de veiligheid besteed. Deelname is echter op eigen risico.

Foto's:


D