Onnodig verlies voor SCG’18

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 is afgelopen zondag tegen een onnodige nederlaag aangelopen bij de nummer 12 van de ranglijst: Nieuwkuijk. Op een moeilijk bespeelbaar veld verloren de Gestelnaren uiteindelijk met 4-3.
In het begin leek het een gemakkelijke middag te worden voor SCG’18. Al in de 3e minuut kende de scheidsrechter een penalty toe, nadat Sten van Vessem binnen het strafschopgebied werd gevloerd. De toegekende penalty werd door Nick Vliegenthart echter tegen de lat geschoten. Dat gaf de Gestelnaren dus niet het vertrouwen, maar het hielp Nieuwkuijk wel voor even overeind. SCG’18 bleef het betere van het spel houden, maar het duurde tot de 27e minuut voordat dat in de score tot uitdrukking werd gebracht. Sten van Vessem zette goed door na een voorzet vanaf rechts en hij wist de bal in het Nieuwkuijkse doel te krijgen: 0-1. Deze stand was ook de ruststand.
Na de rust nam Nieuwkuijk het initiatief over en SCG’18 kwam niet meer aan voetballen toe. Vanuit de achterhoede werd te vaak de lange bal gehanteerd, waardoor Nieuwkuijk het favoriete spelletje kon spelen. Na ongeveer 65 minuten maakte Nieuwkuijk de gelijkmaker. Het rook naar meer voor de spelers van Nieuwkuijk en dat kregen zij ook, waarbij ze wel in het zadel werden geholpen door de Gestelse defensie. In korte tijd werd het 1-2 en 1-3 en toen ging SCG’18 weer het eigen spel spelen met opbouw via het middenveld. Dat leverde ook twee treffers op van Sten van Vessem en Daan Voets en zo stond het weer gelijk: 3-3. SCG’18 wilde meer dan een gelijkspel en het bleef dus de aanval zoeken. Nieuwkuijk kwam er nog nauwelijks uit, maar uit een van de uitvallen werd uiteindelijk wel de winnende treffer gemaakt via de onderkant van de lat en onhoudbaar voor keeper Joris Schellekens.
Het is een zure nederlaag voor SCG’18, maar zoiets kan een keer gebeuren. Het vizier kan nu op de volgende wedstrijd thuis tegen VCB uit Biezenmortel. Hopelijk kan dan de nederlaag van zondag weer worden weggepoetst.

Bij de foto: SCG-speler Roy Groenendaal (wit shirt) in duel met een speer van Nieuwkuijk.

Foto's:


0