Programma Verkadefabriek week 1

Muziek

The Gast: Het Brabants Jazz Orkest, A Jazzy Year met Kim Hoorweg en Bert Joris.
Zo 6 jan, 15.00 uur | €18,50 / Supporter €16,50
2019 beginnen met soul and jazz? Laat dat gerust over aan Het Brabants Jazz Orkest onder leiding van Jeroen Doomernik. Zij luiden met jou het nieuwe jaar in. Laat je verrassen door een muzikaal programma vol eigentijdse en mysterieuze jazz met met vocaliste Kim Hoorweg en de Belgische trompettist Bert Joris! Het nieuwjaarsconcert op de eerste zondag van het nieuwe jaar in de Verkadefabriek is inmiddels een heuse traditie geworden.

Blue Room Sessions – Matthews Southern Comfort
Di 8 jan, 20.30 uur | €15
De Revival van de legendarische groep met iconische frontman Iain Matthews! Hij maakte in de jaren ‘60 deel uit van de Fairport Convention. In 1969 verlaat hij de groep en richt Matthews Southern Comfort op om in 1972 solo verder te gaan. Sinds 2017 is de Matthews Southern Comfort terug, met naast Iain een compleet Nederlandse line-up (BJ Baartmans, Eric De Vries en Bart de Win). Een prachtige mix vertoont van invloeden van de Amerikaanse Westcoast tot en met Britse Folk.

Film

Buddy – première
In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Deze film is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.
Regie: Heddy Honigmann | Documentaire | NL | 86 min. | AL
Zo t/m wo: 19.00 uur | Vr: 14.30 uur

Roma – première
Roma speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo.
Regie: Alfonso Cuarón | Cast: Marina de Tavira, Yalitza Aparicio | Drama | MX / VS | 135 min. 16+
Do t/m wo: 21.00 uur | Do: 16.00 uur | Wo: 13.45 uur | Zo: 12.30 uur

Woman at War – 2e week
De vijftigjarige Halla is een onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Daarnaast leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen.
Regie: Benedikt Erlingsson | Cast: Jóhann Sigurðarson, Halldóra Geirharðsdóttir | IS | Komedie / Drama | 101 min. | 9+
Do t/m di: 19.30 uur | Zo: 16.30 uur | Wo: 16.45 uur

Something Useful – 2e week
Waarom zou Leyla naar de schoolreünie in haar geboortestad gaan? De afgelopen vijfentwintig jaar heeft ze die behoefte geen enkele keer gevoeld. En waarom neemt ze uitgerekend de nachttrein, die er veertien uur over doet? Wat doet Canan, een jonge verpleegster die liever acteert, op de trein?
In de poëtische roadmovie Something Useful kruisen de paden van twee vrouwen tijdens een nachtelijke treinreis van Ankara naar Izmir.
Regie: Pelin Esmer | Cast: Basak Köklükaya, Öykü Karayel | Drama | TR | 107 min. | AL
Zo t/m di: 21.20 uur | Zo: 17.00 uur

Filmspecials

The Ancient Woods
Za 5 jan, 16.00 uur | Gratis
In samenwerking met IVN Natuureducatie / Vogel- en Natuurwacht ‘s-Hertogenbosch vieren zij gezamenlijk haar 25/45 jarig jubileum dit gaat gepaard met de prachtige natuurfilm The Ancient Woods een commentaarloze natuurfilm met slechts geluiden van één van de laatst overgebleven oer-bossen in Europa, de Litouwse oerbos. De dieren worden van heel dichtbij gefilmd en diep in hun habitat gevolgd: diepbedroefde bossen, wolvenholen als ook het onderwaterbos, maar ook de mensen die aan de rand van het bos wonen.

Filmontbijt
Zo 6 jan, v.a. 10.30 uur | €13,50
Begin de dag met een smakelijk ontbijt van 10.30 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film. Deze week: De Dirigent of The Favourite. Kies ook uit een heerlijke Griekse yoghurt granola met vers fruit, een croissantontbijt of desembrood met gerookte zalm en eiersalade.

Kinderfilms

Rita en de Krokodil 3 (2+) – 3e week
Vastberaden huppelt de 4-jarige Rita door het leven, vergezeld door haar altijd hongerige vriendje Krokodil die bij haar thuis in de badkuip woont.
Regie: Siri Melchior | Cast: Lux Parser (stem), Lotte Heijs | Animatie / Kinderfilm | DK | 45 min. | AL
Do t/m zo: 16.15 uur

De Grinch – 4e week
Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss vertelt over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Van de makers van o.a. de Verschrikkelijke Ikke films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing.
Regie: Yarrow Cheney, Scott Mosier | Cast: Carlo Boszhard (Stem), Kee Derwig (Stem) | Animatie / Familiefilm | VS | 90 min. | 6+
Do t/m zo: 15.00 uur

Buurman en Buurman Winterpret! – 5e week
De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn.
Regie: Marek Benes | Cast: Kees Prins (Stem), Siem van Leeuwen (Stem) | Kinderfilm / Familiefilm | CZ | 60 min. | AL
Do t/m zo: 13.30 uur

Kaartverkoop
Online www.verkadefabriek.nl
Aan de kassa
Dagelijks van 12.00 tot 22.00 uur.
Telefonisch kaarten reserveren (073-6818160)
Dagelijks van 11.00 tot 18.30 uur, zaterdag vanaf 13.00 uur.

Foto's:


0