Redding Brigade Rosmalen in actie

ROSMALEN – Zaterdag 15 december was een drukke zaterdag voor Redding Brigade Rosmalen (RBR). In het zwembad Kwekkelstijn werden de elementair diploma’s afgezwommen. Het was de laatste zaterdag van 2018 voor de reguliere zwemlessen. De RBR wedstrijdploeg kwam in actie bij de oudjaarswedstrijd in Weert. Al met al een hele organisatie.

De oudjaarswedstrijd voor aspiranten in Weert is één van de vaste estafette wedstrijden waar we aan deelnemen. De laatste wedstrijd van dit jaar en tevens voor een aantal zwemmers de laatste keer in hun huidige leeftijdscategorie voordat ze in januari overgaan naar een oudere leeftijdscategorie. Een laatste kans om geschiedenis te schrijven in de betreffende categorie, die kans hebben alle zwemmers met beide handen aangepakt.
Met 4 ploegen reisde de ploeg af naar Weert. Eén aspiranten C gemengd, 2 aspiranten D gemengd en 1 aspiranten D meisjes. Alle ploegen die op de startblokken verschenen hebben erg hard en goed gezwommen. De aspiranten C gemengd zijn 3e geworden, de aspiranten D meisjes hebben een 4e plaats kunnen bemachtigen. Aspiranten D1 gemengd mochten op het podium verschijnen voor de 2e plaats in hun klassement, aspiranten D2 zijn in hetzelfde klassement 7e geworden. Maar dat zijn niet de enige prestaties die de zwemmers neer hebben gezet, naast weer vele persoonlijke records wisten de aspiranten C gemengd op alle 4 gezwommen onderdelen het clubrecord op hun naam te zetten. De aspiranten D1 gemengd wist maar liefst 3 clubrecords (die stammen uit 2012-2013) op hun naam te zetten! Wat een prestaties.
In ons thuisbad Kwekkelstijn werd er ook hard gewerkt. Tijdens de laatste zwemlessen van het jaar werd er nog even hard gewerkt. Naast de reguliere zwemlessen werd er ook afgezwommen voor de ABC – diploma’s. In totaal zijn er 29 kandidaten geslaagd voor hun diploma A of B.

Zwemlessen

Eind februari 2019 wordt er gestart met nieuwe zwemlessen. De zwemlessen worden gegeven in het zwembad Kwekkelstijn te Rosmalen op zaterdagen tussen 11:00 uur en 15:00 uur.
De minimum leeftijd om te kunnen starten met het zwem ABC is 4,5 jaar. Onze groepen bestaan uit ongeveer 10 kinderen, met 1 vaste gediplomeerde instructeur en een assistent-instructeur. Daarnaast zijn we een gezellige vereniging met vertrouwde gezichten, wat zorgt voor groot plezier bij de kinderen.
Meer informatie over of opgeven voor de cursus zwem ABC en/of zwemmend redden vindt u op onze website www.rbrosmalen.nl of via de e-mail: secretaris@rbrosmalen.nl.

Foto's:


0