Rosmalens Mannenkoor zingt koormuziek

ROSMALEN – Eigenlijk is er sprake van een kleine traditie. Want al een flink aantal jaren op een rij zingt het Rosmalens Mannenkoor op Eerste Kerstdag de mis van 11.00 uur in de Laurentiuskerk. Steeds meer liefhebbers van fraai gezongen koormuziek weten dat zij op 25 december, naast de samenzang van enkele Nederlandse kerstliedjes, ook een aantal sacrale koorzangen te horen krijgen.
Het Rosmalens Mannenkoor, onder leiding van dirigente Ien Bouwmans, heeft ook dit jaar weer een boeiende selectie gemaakt uit de religieuze muziek die in de koorliteratuur ruimschoots voorhanden is.

Geopend wordt met het indrukwekkende Benedictus uit The Armed Man van Karl Jenkins. Een Zuid-Amerikaanse sfeer wordt vervolgens opgeroepen door het Kyrie uit de Misa Criolla van Ariel Ramírez. Daarna het Zum Gloria, Zum Offertorium en Zum Sanctus uit de Deutsche Messe van Franz Schubert. Van het Onze Vader klinkt in deze Mis een Russische versie, namelijk het Otsje Nasj van Dmytro Bortniansky, even later gevolgd door La Vergine degli Angeli van Giuseppe Verdi, 1862. Afgesloten wordt met het tedere, mysterieuze O Nuit Brillante, een traditioneel kerstlied uit de Provence. Een gevarieerde bloemlezing van koorzangen zal in de Laurentiuskerk aan de Rosmalense Oude Baan weerklinken. Een sfeervolle en muzikale mis.

Foto's:


0