Rosmalense Judo Club succesvol in Antwerpen

ANTWERPEN – De Ippon Trophy Antwerpen is het laatste toernooi van 2018 voor de wedstrijdselectie van de Rosmalense Judo Club. Dit toernooi staat bekend om zijn goede organisatie en sterke bezetting uit verschillende landen. Hier zijn net weer andere regeltjes van toepassing en ook de leeftijdklasses zijn weer anders dan in Nederland.

Zo ben je in Nederland de oudste van je poule en zo in België weer de jongste en dan zijn die jongens en meisjes tegenover je toch wel heel erg groot en sterk.Naar dit toernooi was de voltallige wedstrijdselectie afgereisd (behalve de oudere judoka’s). De sfeer was goed, iedereen moedigde elkaar aan, feliciteerde en troostte elkaar en dan merk je pas dat het wedstrijdteam een hecht team is. Mooi om te zien dat naast judomaatjes er ook echte vriendschappen ontstaan.
Er is geweldig goed gepresteerd door de judoka’s en de verbeterpunten staan genoteerd in de schriftjes zodat daar in de komende tijd weer aan gewerkt kan worden. Uiteindelijk gaat het niet om de prijzen maar de lange weg om beter te worden in de judosport, en dat is in het geval van judo letterlijk met hard vallen en opstaan!
De volgende prijzen zijn behaald: In de leeftijdsklasse onder 11 jaar wisten Ruben van Pinxteren, Thierry Dirks, Maurits Schreuder en Reza van Geffen een prachtige eerste prijs te behalen. Voor Julian Pith, Jimi Elfring en Bjarne Corijn was een mooie derde prijs weggelegd. In de leeftijdsklasse onder 13 jaar was Jonas Cortvriend oppermachtig en behaalde de 1e prijs. Yordi de Wild werd fantastisch 2e en Sanne Tadema wist de 3e prijs te bemachtigen. Hidde Zeeuwe sloot de rij met een mooie 4e prijs. Het was een lange dag voor coach Bruno Čulo en daarom willen de deelnemers hem ook hartelijk bedanken voor het coachen van de judoka’s.

Foto's:


0