Vervolgactie op industrieterrein Kruisstraat

KRUISSTRAAT – De gemeente Den Bosch hield op 5 december samen met de politie een controle op het industrieterrein Kruisstraat. Daarbij werd onder meer een hennepkwekerij aangetroffen.

Doel van de controle is te kijken of eigenaren de vergunningen voor brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften op orde hebben. Ook controleren we of het aantal bewoners klopt met de inschrijvingen in de Basisregistratie Personen (BRP). Het kan ook zijn dat er misstanden zijn zoals (sociale) fraude.
In een bedrijfspand hebben de onderzoekers een hennepkwekerij aangetroffen. De politie onderzoekt deze vondst. In datzelfde pand bleek niet voldaan te zijn aan de bouwvoorschriften, want er was een illegale muurdoorbraak. In een eengezinswoning bleken rond de 20 bewoners de woning te gebruiken. Dat zijn er veel te veel. Niemand van hen is ingeschreven bij de BRP. Dat is verplicht in Nederland.

Vervolg eerdere controle

Deze controle is een vervolg op die van 20 november. De gemeente heeft signalen dat eigenaren de verplichte regels, mogelijk altijd, niet toepassen. Deze signalen neemt ze serieus. Den Bosch wil er voor zorgen dat het bedrijventerrein een veilige en prettige omgeving is en blijft. En zo een terrein waar bedrijven willen starten.
Deze aanpak is onderdeel van Intensivering Zuid. Het Openbaar Ministerie, gemeenten, Belastingdienst en politie treden daarin samen op. Het succes van de geïntensiveerde aanpak is dat alle partners als één overheid samenwerken. Een interventie stopt niet na een aanhouding door de politie. Alle partners bezien wie de beste kaarten in handen heeft om het maximale effect te bereiken.

Held als je meldt

Inwoners kunnen ook helpen aan een veilige en prettige omgeving. Verdachte situaties kan je melden bij Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal.

Foto's:


0