Activiteiten Dorpstafel Gemonde

GEMONDE – Dorpstafel Gemonde heeft de komende weken, naast de vaste Dorpstafelochtend in ’t Schufke op de woensdagmorgen, een aantal activiteiten op het programma staan die gehouden worden in ‘t Schuifke, achter zaal De Schuif, aan de Dorpstraat 30 in Gemonde. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Op woensdag 23 januari wordt van 10.00 uur tot 12.00 uur een Repaircafé gehouden. Wat heb je nog in je garage en kasten liggen aan spullen die eigenlijk gerepareerd zouden moeten worden? Neem ze mee naar het Repaircafé in Gemonde. Het Repaircafé is er voor iedereen uit Gemonde en omgeving.

Het Repaircafé heeft een nieuwe elektronicus: de heer Henk Martens, dus je bent van harte welkom voor reparaties aan stekkers, snoeren, elektrisch gereedschap, verlichting en klein huishoudelijke apparaten. Verder zal er een naaister en een algemeen reparateur (vooral voor het fijnere werk zoals sieraden maar geen klokken of horloges) aanwezig zijn om te proberen je spullen een tweede leven te geven. Zij repareren de kapotte items gratis, op vrijwillige basis en op volgorde van binnenkomst. Eventueel benodigde materialen betaal je zelf. Tijdens het wachten krijg je een lekker kopje koffie of thee aan de Dorpstafel en kan je gezellig een praatje maken met dorpsgenoten of meekijken bij de reparaties. Een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van dit initiatief wordt op prijs gesteld. Algemeen doel van het Repair Café is het verkleinen van de afvalberg en het helpen van dorpsgenoten.

Bahá’í

Op woensdag 30 januari wordt er van 10.00 uur tot 12.00 uur een presentatie verzorgt over het Bahá’í-geloof
Dorpstafelvrijwilliger Willem Marcelis komt vertellen over het Bahá’í-geloof, de jongste wereldgodsdienst. Het is ontstaan in de tweede helft van de negentiende eeuw in Iran. Het heeft geen kerken en kent geen priesters. Het internationale, het nationale en lokale bestuur worden voor een beperkt aantal jaren op democratische wijze gekozen. Wereldwijd zijn er meer dan vijf miljoen bahá’ís.
Toch is het Bahá’í-geloof na het christendom het meest verspreid over de hele wereld. Overal verkondigt het de eenheid van God, de eenheid van religie en de eenheid van de mensheid. En overal werken de bahá’ís samen met de lokale bevolking aan onderlinge verbondenheid. In woord en daad promoten zij de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen. Zij bestrijden actief onwetendheid en armoede. Samen met anderen werken zij aan de totale vernieuwing van de manier waarop mensen met elkaar en met onze aarde omgaan. Dienstbaarheid is een sleutelwoord voor elke bahá’í. Kom luisteren en stel uw vragen.

Foto's:


0