Als open atelier/galerie

ROSMALEN – In Rosmalen staat een prachtige molen in vol ornaat in de Molenstraat die bij velen bekend is. Maar Rosmalen heeft nog een molen, zonder wieken weliswaar, maar wel een molen die die stamt uit de 18e eeuw, uit 1716 om precies te zijn! Hij staat zo goed als in het centrum, vlak bij restaurant De Griek, in een zijstraat van de Deken Fritsenstraat De rijke historie van dit ruim 300 jaar oude en bijzondere gebouw is helemaal in kaart gebracht, in woord en in beeld, en heel veel details zijn in de molen nog te zien.

Karin Bonnemaijers is beeldend kunstenaar en eigenaar van de “meulen van d’n Duff” zoals de molen de volksmond wordt genoemd. Zij vertelt graag en met passie over de rijke historie en kent veel verhalen van de Rosmalense molenaar en zijn gezin.
Over haar woning, die ook haar werkplek is, hoort Karin vaak: “dat is bijzonder, in een oude molen wonen, dat zou ik weleens willen zien” of: “hoe richt je nou zo’n apart gebouw in als woonhuis”. En over haar werk worden vragen gesteld als: “hé, een atelier in een molen, daar kan ik me niks bij voorstellen” en “je schildert op glas, dat heb ik nog nooit gezien, hoe zit die techniek dan in elkaar”. Op die vragen kan iedereen nu een antwoord krijgen. Karin heeft de historie van de molen met wonen en werken gecombineerd, de molen is nu een woonhuis, atelier én galerie.

Workshops

Kom dus kijken en ervaar: de historie van een molen die 1716 werd gebouwd en de afgelopen 300! jaar op verschillende plaatsen een hele rijke geschiedenis heeft vergaard, bijzonder wonen en werken, een kunstenaar aan het werk in het atelier, nieuwe schildertechnieken en materialen, modern design gecombineerd met eeuwenoude details, zelf schilderen op glas
kunstwerken en design van diverse kunstenaars en disciplines tentoongesteld in een galerie én woon en werkplek.

In de loop van 2019 zal de collectie worden uitgebreid, en zullen er workshops georganiseerd worden door diverse kunstenaars en designers in allerlei denkbare technieken en vaardigheden. Een bezoekje is ook zeker interessant voor kunstenaars/makers/designers die willen samenwerken, exposeren of demonstreren in de oude molen.

Openingstijden

De molen is met ingang van 8 januari 2019 elke dinsdag en donderdag geopend van 10:00 tot 16:00, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties van regio Zuid. Het adres: Pastoor Coolenstraat 24, 5243 TK Rosmalen
Iedereen is van harte welkom! Let op: vanwege de open trappen in de molen is alleen de begane grond toegankelijk voor minder validen, en is de molen geen veilige plek voor kleine kinderen!
Meer informatie: www.pincelada.nl
e-mail: info@pincelada.nl
tel: 06-40609555

Foto's:


d