Appartementen Kerkwijk

BERLICUM – Twee nieuwe gebouwen, elk met 32 appartementen. Die komen er op de plek van de voormalige Petruskerk en het nog bestaande oude deel van Berlerode. De plannen werden maandag gepresenteerd aan de bevolking van Berlicum.

De parochie bouwt op de plek van de kerk een drielaags appartementencomplex in de sociale huursfeer. Daarbij komt er ook een groenelement met een klein podiumpje, geïnspireerd op de vorm van de in 2017 gesloopte kerk. De parochie nodigt iedereen uit om een naam voor het nieuwe complex te verzinnen. Het rechterdeel van de pastorie wordt overigens gesloopt, zodat het gebouw zijn oorspronkelijke aanzicht krijgt.
Hendriks Coppelmans gaat op de plek van het voormalige Berlerode eveneens 32 appartementen bouwen. Het ‘Petruskwartier’ kent zowel drie als vier lagen, plus een torentje. Het gaat om huur in de vrije sector. Over prijzen werd niets bekend gemaakt, wel dat er wordt gekeken of eigen inwoners een streepje voor kunnen krijgen.

Het Petruskwartier

Foto's:


0