Berlicumse judoka’s doen het goed

BERLICUM – De judoka’s van Judoclub Berlicum hebben afgelopen weekeinde zes medailles gewonnen bij de Dutch Open Espoir in Eindhoven. De Berlicummers mochten een keer goud, drie keer zilver en tweemaal brons mee naar huis nemen. Het Espoir is een sterk bezet toernooi met ook dit jaar veel goede internationale deelnemers.
Op zaterdagmorgen begonnen de -18 heren. Jan Verhoeven begon met vier ippon overwinningen en bereikte daarmee de halve finale. Hier trof hij Mats Koolmoes, een tegenstander die hij goed kent, de twee zijn aan elkaar gewaagd . De strijd ging dan ook gelijkop, waarbij beide heren wat balansverstoringen konden maken, maar niet tot scoren kwamen. In de golden score kwam Koolmoes met een schouderworp, waarna Jan zijn favoriete sankaku (verwurging met de benen) kon aanzetten. Hij kon dit keurig uitbouwen naar een muurvaste houdgreep en kon zo rustig wachten op de bel. In de finale kwam hij uit tegen Nanco Krijthe, ook geen onbekende. Deze partij werd helaas verloren, maar een zilveren medaille in zo’n grote poule met maar liefst 76 deelnemers is een geweldige prestatie.

Ook Dante Haurissa begon sterk met vier ippon-overwinningen. In de kwartfinale trof hij Laurens Wilms. Deze partij werd helaas verloren. Dante wist in de herkansing het hoofd koel te houden en versloeg de Belgische Nicolas Dierikx met ippon.

Vera Wandel kwam uit bij de dames tot 15 jaar, ze won in de voorronden al haar partijen met ippon, tegen sterke buitenlandse deelnemers. De finale was een Nederlands onderonsje, die ook door Vera op ippon werd gewonnen.
Kelly van der Burgt kwam uit bij de dames tot 18 jaar. Ze maakte een goede start met vier overwinningen met ippon bereikte ze de halve finale. Hier verloor ze van de Belgische. In de herkansingen wist ze ook de strijd om het brons te winnen.

Zondag

Op zondag was het de beurt aan de -21 Yonatha van Stroe en Diana Saukel. Yonathan begon met twee ippon-overwinningen, de derde partij won hij op waza ari, in de finale, een Nederlands onderonsje moest hij het hoofd buigen voor de judoka uit Noord Holland. Uiteindelijk voor hem een zilveren medaille.
Diana Saukel won drie partijen op rij met ippon, in de finale moest ze haar meerdere erkennen in een Franse Judoka.

Europees avontuur

Jan Verhoeven en Dante Haurissa zijn op basis van hun prestaties op de afgelopen meetmomenten geselecteerd door de Judobond Nederland om mee te doen aan de Europa Cuptoernooien voor cadetten. Deze worden weer gebruikt als selectie voor de Eyof en Ek/ Wk later in het jaar.

Foto's:


0