Brabantse Avond met Pro et Contra en Martin van Munster

BERLICUM – Pro et Contra en Martin van Munster verzorgen op zondag 27 januari de optredens tijdens de Brabantse Avond in Den Durpsherd.

De Brabantse Avonden zijn al decennialang een begrip in Brabant en staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en humor uit ons eigen Brabant.

Pro et Contra

De groep Pro et Contra bestaat al ruim 45 jaar. De groep begon in 1972 met optredens tijdens de zittingsavonden van Carnavalsvereniging De Klot in Asten. Van 1972 tot 1984 werd er jaarlijks meegedaan aan deze zittingsavonden met een gevarieerd programma. Vervolgens ging de groep de regio in en zo nu en dan zelfs verder het land in. Om de vier jaar werd in Asten de politieke situatie op de korrel genomen met het avondvullende programma Politiek Kolderiek.
De cabaretgroep ging zich steeds meer muzikaal manifesteren. In 1987 kwam de lp Spatjes uit en in 1997 de cd Pro et Contra, een cd met 15 nummers waarvan het lied Schuil maar bij mij landelijk succes oogstte. Nog regelmatig is dit nummer op de regionale radio te horen. Momenteel wordt er weer gekeken naar de mogelijkheid om een nieuwe cd uit te geven.
Teksten en muziek komen uit eigen koker. Met het huidige liedjesprogramma brengt de groep een afwisselend optreden met als thema’s: sfeer, gezelligheid, spanning etc., van jazzy naar bijna klassiek! En natuurlijk enkele nummers uit de oude doos in een nieuw muzikaal jasje gebracht. Martin van Munster

Martin van Munster (Eindhoven, 1946) is schoenwinkelier in Weert. Hij woont in Beringe (Limburg). In 1992 maakte hij een lied ter gelegenheid van carnaval. Het werd een groot succes. Daarna bleef hij schrijven en zingen. Na een ontmoeting met de Limburgse componist Jo Deusings ontstond een reeks nieuwe liedjes die in het Brabants (met wat Limburgs gemengd) door Van Munster worden gezongen. Kaartjes bestelt u a 10 euro online via www.durpsherd.nl. U kunt ook telefonisch reserveren via 073 503 2016 of een kaartje afhalen aan de bar van Den Durpsherd, Kerkwijk 61 in Berlicum.

U kunt ook een abonnement nemen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met Wim Kuijpers via 073-5033272 of per mail: wjnkuijpers1942@kpnmail.nl. Pro et Contra

Foto's:


0