Frans Janssen uit Geffen wint Jan Rijkerstrofee

HEESWIJK-DINTHER – In een fraaie en goed bezette zaal van C.C. Servaes in Dinther werden al weer voor de 6e keer de biljartkampioenschappen libre om de ‘Jan Rijkerstrofee “gehouden. Na twee dagen van mooie en spannende wedstrijden kwam Frans Janssen als terechte winnaar uit de bus.

Voorzitter van de regio Arie Hop heet allen van harte welkom en zei verheugd te zijn om in zo’n mooie ambiance te mogen komen spelen. Daarna was het woord aan voorzitter van D.I.O. Nico van den Burgt .Ook hij sprak een woord van welkom en zei blij te zijn met de opkomst van het talrijke publiek. Speciaal een woord van welkom aan de familie Rijkers waarvan hun vader de naamgever van dit toernooi is . Hierna werden de spelers voorgesteld en wenste hij allen fijne wedstrijden toe en arbiters en schrijvers alle wijsheid.

Hoogstaande partijen

Al op dag één werden er hoogstaande partijen gespeeld met een gemiddelde van ruim 8 en meer dan 5 en meer dan 4 gespeeld. Erg leuk om naar te kijken. Ook wist één speler die dag alle drie zijn wedstrijden te winnen, maar er kwam nog een dag. Op dag twee ging hij ten onder in zijn eerste partij en ook zijn tweede partij wist hij niet te winnen. Maar de concurrentie was niet bij machte om hem in te halen.
Zodoende was na twee dagen van mooie partijen met een toernooigemiddelde van 2,754 en een hoogste serie van 39 door Hennie van Vught uit Uden de winnaar bekend. De zoon van naamgever van dit toernooi Rien Rijkers mocht aan de terechte kampioen Frans Janssen uit Geffen de felbegeerde trofee overhandigen en feliciteerde Frans met het behaalde resultaat. Ook een persoonlijk aandenken was zijn deel . Alle spelers kregen nog een persoonlijk aandenken.

Na afloop dankte voorzitter D.I.O. alle spelers , arbiters en schrijvers . Ook een woord van dank aan de vrijwilligers van C.C. Servaes voor de bediening. Hij bedankte ook bestuur regio die alle toeschouwers een gratis kop koffie had aangeboden. En zeker ook C.C. Servaes voor het gratis verstrekken van diverse hapjes. Al met al een zeer geslaagd toernooi . Tot volgend jaar.

Uitslag

De volledige uitslag : nr 1 en kampioen werd Frans Janssen uit Geffen met 48,5 punten gem. 2,582, gevolgd door Hannie van Vugt uit Uden op plek 2 met 46,8 punten gem. 3,944. Aansluitend was er een 3e plek voor Antoon Kling uit Nistelrode met 46,7 punten gem. 3,671. Nr. 4 was Wim van Uden uit Dinther met 43,9 punten gem. 2,150, nr 5 werd Arie Hop uit Heesch met 39,7 punten gem. 2,338 en tot slot was er een 6e plek voor Harrie van Asseldonk uit Vorstenbosch met 38,8 punten gem. 2,068.

 

Foto's:


v