Jeugdprinses Eefje zwaait scepter over jeugdig Waoterhazendurp

WAOTERHAZENDURP – Het Waoterhazendurp zoals de Kruisstraat tijdens carnaval heet heeft met zijn 300 inwoners een eigen Prins(es) en een eigen Jeugdprins(es). De Jeugdprinses is inmiddels bekend. Met carnaval slaat Jeugdprinses Eefje dun Urste de scepter over het jeugdig Waoterhazendurp.

Door Corrianne Schijvens van Hassel

Eefje van Venrooij is slechts acht jaar oud en mag zich de komende carnaval prinses noemen. Terwijl de grote Prins(es) van de Kuisstraat pas tijdens het palletkletsen op 2 februari bekend gemaakt gaat worden geniet Eefje inmiddels al van haar status. Op zondag 6 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in de kantine van RKKSV werd zij voorgesteld als de nieuwe Jeugdprinses.

Groep 5

Eefje zit op de Krommenhoek in groep 5 bij juffrouw Ingrid en juffrouw Deanne. Naast carnaval vieren is ze dol op paardrijden, pianospelen, turnen en voetbal. Met haar voetbalteam is ze laatst nog kampioen geworden. Wat ze later wil worden als ze groot is weet ze nog niet. Er zijn zoveel leuke dingen zoals ze zelf zegt. Eefje blijkt enkele jaren geleden ook als eens als prinses door het leven te zijn gegaan. Haar buurjongen Jeroen van de Biezen was toen Prins en zijn vriendin was in lengte ongeveer even groot als Eefje. Als de vriendin niet met haar prins mee kon dan mocht Eefje invallen. En door haar jonge leeftijd was de titel Prinses Minima al snel geboren. Die titel hadden haar ouders bedacht.

Prinses Eefje

Eefje geniet zienderogen als ze haar verhaal vertelt. Eefje: “Ik ben gevraagd of dat ik jeugdprinses wilde worden. Daar heb ik niet over na hoeven te denken, ik heb meteen ja gezegd. Ik vind het heel leuk dat ik gevraagd ben. Wij moesten wel op tijd uit Oostenrijk terug komen omdat tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt zou worden dat ik dit jaar de prinses ben. Er lag wel heel veel sneeuw, we waren maar net op tijd. Opa en oma waren er niet bij, zij konden door de sneeuw niet op tijd terug zijn. Ik wist al van te voren dat ik de prinses zou gaan worden. We hadden ook al een jurk gekocht en een kroontje. Papa zag de jurk in de winkel hangen, een blauwe prinsessenjurk .Want de kleuren van Waoterhazendurp zijn blauw, wit en geel. Ik mag de jurk ook aan met de scholenoptocht, alleen mag ik dan het kroontje niet op. Ik heb er heel veel zin in en mag ook toespraken gaan houden. En ik ga ook een stukje schrijven voor in de carnavalskrant van de Kruisstraat.”

Collega

Wie de volwassen Hoogheid van de Kruisstraat gaat worden is dus nog niet bekend. Het is in het verleden al een aantal keren gebeurd dat de vader of moeder van de jeugdprins(es) als Hoogheid ten tonele verscheen. Vader Paul van Venrooij: “Meteen na de bekendmaking van Eefje als prinses ging het verhaal al in de ronde dat ik dan wel de prins zou gaan worden. Ik weet niet wie de prins(es) gaat worden, ik heb wel een vermoeden maar of dat klopt zien we op 2 februari wel.” Een week voor carnaval vind er in de kantine van de RKKSV een kindercarnaval plaats waar Eefje nu al naar uit kijkt. Dan gaat ze dansen, snoepen, feesten en ze vind de ballonnenclown leuk die er komt. Op 2 maart heeft het Waoterhazendurp een eigen optocht en op de carnavalsmaandag beginnen ze vroeg met een gezamenlijk ontbijt met alle vrijwilligers om vervolgens de bewoners van de Binckhorst te gaan bezoeken.

Naar de Kruisstraat

Eefje: “Ik heb heel veel zin in de optocht. Samen met de nieuwe prins(es) en zijn adjudant mag ik dan op de wagen. Van de prinses van vorig jaar heb ik mijn eerste onderscheiding gekregen, die ga ik goed bewaren. Ik hoop dat iedereen naar de Kruisstraat komt om bij ons carnaval te vieren. Er is snoep genoeg!”

Prinses Eefje is er helemaal klaar voor (foto: Gonnie Helfrich Fotografie).

Foto's:


0