Jong talent op weg naar het concertpodium

HEESWIJK-DINTHER – Studenten van de Jong Talent Klas van het conservatorium van Tilburg verzorgen zondag 13 januari een concert in Heeswijk-Dinther. Het concert zal plaatsvinden in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof, locatie Cunera/De Bongerd en is onderdeel van de serie ‘Uurtje Klassiek’. De aanvang is 15:00 uur en iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis of een vrijwillige bijdrage.

De Jong Talent Klas van het Fontys Conservatorium van Tilburg heet tegenwoordig Young Musicians Academy. Bijzonder getalenteerde en gemotiveerde kinderen tussen 7 en 18 jaar krijgen er op hoog niveau muziekles. Het hoofdvak is het gekozen instrument en daarnaast is er ruim aandacht voor ensemblespel, pianobegeleiding en theoretische vorming. Ook krijgen de jonge studenten de gelegenheid podiumervaring op te doen.

Laverhof heeft een prachtig klinkende kapel en het geluk een dito vleugel in bruikleen te hebben gekregen van het Geelvinck Museum in Zutphen. In deze kapel loopt de serie ‘Uurtje Klassiek’ dat goed bezocht is en een uitstekende sfeer heeft. Een prima plek voor de jonge studenten om het concerteren te leren!

Aanstaande zondag zijn de optredende musici Evan van Dijk op viool (11 jaar), Jaydian Daniel op piano (14 jaar), Frances Xia en Jiwani Ledder eveneens op piano en Immer Roelandse op gitaar (14 jaar). Een aanrader voor eenieder die van klassieke muziek en jong talent houdt!

Jiwani Ledder

Foto's:


0