Loaal7 Jazz krijgt een andere naam

Lokaal7 Jazz bestaat nu ongeveer 3 jaar en het is tijd voor een verandering. Met ingang van 2019 gaat de naam veranderen. Aangezien in dit programma niet alleen jazz maar ook veel andere soorten muziek te horen is, heeft de presentator/technicus besloten onder een andere naam voor zijn programma verder te gaan. Het programma zal voortaan “De Franse slag” genoemd worden. Dit verwijst naar de naam van de presentator. Zijn naam is Frans Pennings.

De muziek zal dus, zoals jullie gewend zijn, zeer gevarieerd en afwisselend zijn. Het kan dus voorkomen dat een oud jazz-nummer opgevolgd wordt door een modern blues- of soulnummer. “De Franse slag” is elke donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren. Dus als je van jazz-, soul- en bluesmuziek houdt, moet je naar dit programma luisteren.

Het weekend start met het vrijdagavondcafé!

Vanaf vrijdag 11 januari wordt de vrijdagavond bij Lokaal 7 omgedoopt tot “Het Vrijdagavondcafé”! De programmamakers van de vrijdagavond hadden het idee om gezamenlijk de vrijdagavond nog beter op de kaart te zetten dan voorheen. Want wees eerlijk, de vrijdag is het begin van het weekend dus voordat je op stap gaat luister je eerst tussen 18.00 en 22.00 uur naar Lokaal 7!

De programma’s van de vrijdagavond blijven uiteraard bestaan. Vanaf 18.00 uur beginnen Raymond van den Broek en Bjorn van de Leest (soms afgewisseld door Martin Nooijen) met hun programma Weekend Voor De Deur (WVDD) en vervolgens vanaf 20.00 uur nemen Geert Jonkers en Peter Moon het weer over met het programma Driekleur tot 22.00 uur.

Al jaren is het programma Weekend Voor De Deur een van de openers van het weekend bij lokaal 7 FM. Het is een programma met veel diversiteit, zoals een battle en is er aandacht voor de agenda van activiteiten in de gemeente, een losse blik op het weerbericht, de onthulling van Dé Zevenklapper van de week, rare feitjes in ‘Raar maar Waar’ en vooral leuke muziek.

Het programma Driekleur bestaat inmiddels al 22 jaar en het concept is dan ook nog steeds ijzersterk, heel veel diversiteit aan soorten muziek van de jaren 60 tot nu, jazz tot country, van smartlap tot onvervalst Brabants. Tussendoor nieuws uit de regio, filmrubriek, uitgaantips en interessante gasten.

Vrijdagavond 11 januari is het de The kick off van “Het Vrijdagavondcafé” en gaan we gezamenlijk een 4 uur durende uitzending maken met een mix van deze 2 programma’s.
Luisteren dus van 18.00 uur tot 22.00 uur live op Lokaal 7 FM!

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, kabel 87.5 Mhz, digitaal via lokaal7.nl of lokaal 7 app.

Foto's:


0