Keurslagerij Cooijmans onderneming van het Jaar 2018

SINT-MICHIELSGESTEL – Alles wordt anders in 2019. Kom je ook? Dat was te lezen op de uitnodiging van Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel aan alle leden om aanwezig te zijn bij de onthulling van de Onderneming van het Jaar 2018 (Keurslagerij Cooijmans) en het bedrijf dat dit jaar de publieksprijs in ontvangst mocht nemen, Bloemisterij Sleutjes. De gelegenheid werd gelijk aangegrepen om ‘alles wat anders wordt’ uit de doeken te doen én in een feestelijke ambiance, met muziek van Esther van Heeswijk, het glas met elkaar te heffen op een sprankelend en vernieuwend 2019.

Nek aan nek

Keurslager Ad Cooijmans en Praktijk Achter de Blauwe Deur uit Sint-Michielsgestel en bloemisterij Sleutjes en Boer Goossens uit Den Dungen werden enige tijd geleden door de Ondernemersvereniging persoonlijk overvallen met het bericht dat zij door leden van de vereniging genomineerd waren voor de titel Onderneming van het Jaar 2018 en gelijktijdig ook kans maakten op de door klanten toegekende publieksprijs 2018. In beide gevallen prijzen om trots op te zijn en dit jaar bleek het zowel bij de ene als de andere titel een nek aan nek race.

Onthulling

Hoewel zij natuurlijk allemaal wilden winnen, gingen de genomineerde ondernemingen voor aanvang van de bijeenkomst in ongedwongen sfeer gezellig met elkaar uit eten. De avond begon met een innemend verhaal van geluksman Chiel van der Linden die ter plekke het grootste ondernemerskoor van Nederland samenstelde en het gezelschap ook echt aan het zingen kreeg. Ook burgemeester Pommer nam even het woord en Chiel vervolgde met een kort, maar krachtig, interactief en van humor doorspekt verhaal over positief leiderschap.
Daarna klonk figuurlijk tromgeroffel voor de onthulling van de titels. Begonnen werd met de publieksprijs. Een prijs die door alle genomineerden óók geambieerd werd, aangezien deze door klanten wordt toegekend. Bloemisterij Sleutjes van Elly en Leo en hun 6-koppige team mochten zich in deze een keer zelf in de bloemetjes laten zetten, want het plezier, de vakbekwaamheid en de sociale manier van werken keerden zich uit in de publieksprijs die het echtpaar, ook namens het team, stralend in ontvangst mocht nemen.
Tot hun grote verrassing en blijdschap kregen Ad en Cindy Cooijmans van de gelijknamige Keurslagerij uit Sint-Michielsgestel de titel Onderneming van het Jaar 2018 uitgereikt. Een titel en prijs die het echtpaar deelt met een 15-koppige team, waarmee het hele jaar door met passie en veel plezier, hard gewerkt wordt aan heerlijke ambachtelijke en versbereide producten. Het team juichte hen vanuit de zaal van harte toe. Na de onthulling was het tijd voor felicitaties en met muziek van Esther van Heeswijk en een hapje en drankje, kon er nagekaart worden over een gemoedelijke avond waarin ook ruimte was om de uitnodiging toe te lichten.

Nieuwe koers

Terwijl natuurlijk het bekend maken van De Onderneming van het Jaar 2018 én de Publieksprijs 2018 centraal stond, nam de Ondernemersvereniging namelijk ook de gelegenheid om de nieuw te varen koers, waar al enige tijd hard aan gewerkt is, uiteen te zetten. Een die gemaakt werd aan de hand van verzamelde ideeën, wensen en behoeftes die leven onder leden.
Belangrijkste doelstelling daarbij is om ondernemers met ondernemers te verbinden en gelijktijdig betrokken te laten zijn bij hun maatschappelijke leefomgeving en meer activiteiten op poten te zetten. Samengevat wordt 2019 afgetrapt met de missie om de Ondernemersvereniging in een compleet nieuwe en sprankelende outfit te hijsen en in goede relatie met gemeente, bewoners en bezoekers van de gemeente te bouwen en werken aan een sociaal, maatschappelijk betrokken en actieve Ondernemersvereniging. Het ‘nieuwe pak’ van De Ondernemersvereniging kreeg van alle aanwezigen een duimpje omhoog dus kan de ingeslagen nieuwe weg verder ‘bestraat’ worden.

Foto's:


W33333332222222222111111111987654321c0