Redding Brigade Rosmalen sluit actief weekend af met bronzen en gouden medaille.

ROSMALEN – In ons thuisbad Kwekkelstijn hield afgelopen zaterdagavond Redding Brigade Rosmalen (RBR) haar jaarlijks familiezwemmen. Ook dit jaar werd deze avond ingevuld met vrijzwemmen. Alle leden van de RBR waren welkom, zo ook broertjes en zusjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes. De avond was wederom gezellig druk. Een aantal leden van Lifesaving Team Rosmalen hebben deze avond gebruikt als “warming-up” voor de wedstrijd de volgende dag, de Internationale Ontmoeting.

Zondag 27 januari zijn 5 ploegen naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven afgereisd om mee te doen aan de Internationale Ontmoeting (IO). De aspiranten C waren met 1 jongens, 1 meisjes en 1 gemengd team vertegenwoordigd. De junioren waren met 2 ploegen (1 junioren dames en 1 junioren heren team) aanwezig in Eindhoven. Ook dit jaar waren de zwemmers erop gebrand om de wisselbeker opnieuw mee naar Rosmalen nemen. Met een mengeling van ervaren zwemmers en debutanten in de categorie in een 50m bad gingen we de strijd aan.

Op het programma stonden de onderdelen zoals popduiken voor ploegen, estafette popvervoeren, reddingsestafette, torpedoboeiestafette en lijnredding. Zoals de naam al prijs geeft, allemaal onderdelen in teamverband met een link naar het echte reddingswerk. Bij het ene onderdeel wordt er gewerkt met een pseudo-drenkeling in de vorm van een reddingspop en bij het andere onderdeel moet je een team genoot 50m zo snel mogelijk vervoeren of binnenhalen door middel van een touw.

15 Clubrecords

De wedstrijd liep gesmeerd, de debutanten in alle categorieën hebben laten zien wat ze kunnen. De ervaren zwemmers zwommen nog harder dan ze al hadden gedaan. Zo vlot zelfs dat de Rosmalense ploegen in totaal maar liefst 15 clubrecords op hun naam wisten te zetten. 5 nieuwe clubrecords voor de C jongens, 5 voor de B heren en 4 voor de B dames. Naast de clubrecords zijn er ook wederom meerdere persoonlijke records gesneuveld.

De klassering van alle Rosmalense ploegen is:
1e plaats voor de aspiranten C jongens
3e plaats voor de aspiranten C meisjes
7e plaats voor de aspiranten C gemengd
7e plaats voor de junioren B heren
8e plaats voor de junioren B dames

Door het behalen van deze fantastische plaatsen wist Lifesaving Team Rosmalen ook dit jaar weer het totaal klassement te winnen en naast de titel ook de wisselbokaal voor het 3e jaar op rij mee naar Rosmalen te nemen!

Allemaal een lekker actief zwemweekend gehad met mooi behaalde resultaten! Redding Brigade Rosmalen

Foto's:


0