Sing, Sing, Sing de sterren van de hemel

BERLICUM – Mediteren, mindfullness, yoga en eigenlijk alles wat een mens aangrijpt om tot rust te komen. Mik het één avond de deur uit en kom gezellig meezingen. Dat is net zo ontspannend en rustgevend. Dat claimt zangeres en songcoach Evelien Bloemendaal uit Middelrode die iedereen uitnodigt voor haar nieuwe zangevenement Sing, Sing, Sing op woensdag 23 januari van 19.30 uur tot 21.00 uur in Den Durpsherd in Berlicum. Een zangspektakel waarbij een popsong in recordtijd driestemmig geleerd wordt en aansluitend opgevoerd en gefilmd met met waarschijnlijk de artiest waarvan het liedje oorspronkelijk is.

Door Wendy van Lijssel

Om te zeggen dat Evelien Bloemendaal van zingen houdt is een understatement. Het is de grote liefde van de geschoolde zangeres die straalt als ze uitpakt over haar passie. Eentje waar ze bij voorkeur zoveel mogelijk mensen in meesleurt. “Als je zingt denk je nergens meer aan. Het werkt ontspannend en rustgevend”, meldt ze. Dat kan in je eentje met de radio, maar zo meent ze: ”Het is veel leuker om dat met heel veel mensen te doen. Samen zingen haalt het plezier in de mens naar boven. Het geeft je een geluksgevoel en werkt bevrijdend.”

Sing, Sing, Sing

Met zoveel mogelijk mensen gaan zingen is dan ook precies wat Evelien gaat doen tijdens Sing, Sing, Sing. Een fonkelnieuw zangfestijn met een bijzonder concept. “Ik ga mensen in relatief korte tijd driestemmig een popnummer leren zingen. Bij binnenkomst krijg je afhankelijk van je stemgeluid de partij in hoog, midden of laag. Vervolgens ga je, onder aanvoering van mij, in je eigen stemgroep het nummer oefenen. Op het einde van de avond gaan we het nummer met elkaar opvoeren, waarbij er grote kans is dat de artiest van het nummer dat we geoefend hebben, meezingt. De slotuitvoering met artiest leggen we professioneel vast op film en kan erna bekeken worden op ons eigen YouTube kanaal. Daarmee heb je uiteindelijk je eigen concertregistratie”, doet Evelien enthousiast uit de doeken.

Artiest

Dat de artiest van het geoefende nummer er uiteindelijk ook bij is en mee doet is geen valse belofte. Evelien komt oorspronkelijk uit Rotterdam, was jaren professioneel zangeres in een band en toerde in binnen en buitenland. Ze kent dan ook veel mensen uit het wereldje. Sing, Sing, Sing op woensdag 23 januari is de eerste van een reeks want ook woensdag 6 februari, 20 maart en 3 april kunnen genoteerd worden waarbij er elke keer een ander Engels of Nederlandstalig popnummer geoefend gaat worden en de bijbehorende artiest er zal zijn. “Ik bepaal vooraf welk (swing)nummer het wordt en regel de artiest. Dat kan een BN’er zijn, maar als het bijvoorbeeld een nummer van Queen is kan ik Freddy Mercury natuurlijk niet opgraven, dus dan komt er een zanger van een goede Queen tributeband”, legt Evelien uit.

Plezier

Ze verheugt zich op de komende concertreeks en hoopt velen aan te spreken met dit initiatief. “Ik ben me ervan bewust dat er veel koren zijn. Dit is echter maar eens in de zoveel tijd en slechts een groot koor voor één avond. Het kan prima naast elkaar bestaan. Sterker nog. Koorleden die een andere repetitieavond hebben, kunnen hier ook gewoon meedoen. Ook families, bedrijven, vriendengroepen die op zoek zijn naar een leuk uitje. Je hoeft niet goed te zingen om mee te kunnen doen. Het is de kracht van het collectief dat je in een grote groep lekker voluit je gang kan gaan, zonder op te vallen en je hebt geheid veel plezier.”, stelt ze. Dan uitnodigend: “Kom ook en Sing, Sing, Sing, de sterren van de hemel.” Bij binnenkomst wordt € 5,00 gevraagd voor de stempartij. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Evelien Bloemendaal

‘Het is de kracht van het collectief’

Foto's:


0