Tuimeljudo succesvol gestart in Den Dungen

DEN DUNGEN – Meteen vanaf de eerste les in september was tuimeljudo een succes! De kleuters kwamen wekelijks terug voor een volgende les, en de groep breidde zich langzaam uit. Er werd spelenderwijs geoefend met rollen en vallen. Hierbij werd gebruik gemaakt van ballen, ballonnen en andere hulpmiddelen. Inmiddels staat er iedere woensdag een flinke groep enthousiaste kleuters op de mat en hebben ze de eerste worpen en grepen onder de knie.

Bij judo leer je ‘slim stoeien’. Door de kracht van de ander te gebruiken ben je de ander altijd de baas. Er wordt geoefend om veilig te vallen, en er worden verschillende worpen en grepen geleerd. Hierbij zijn plezier en vooral respect voor elkaar heel belangrijk. Judo is heel goed voor het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van motoriek van kinderen.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de tuimeljudo en bij de andere groepen, dus kom gerust langs om mee te trainen. Alle groepen trainen op woensdagavond in de Litserborg in Den Dungen. Tuimeljudo (4 tot 6 jaar) tussen 17.15 en 18.00 uur. Groep 1 (6 tot 8 jaar) traint tussen 18.00 en 19.00 uur. De volgende groep (8 tot 14 jaar) traint aansluitend. Groep 3 (vanaf 14 jaar) traint vanaf 20.15 uur.

Op https://judoclubdendungen.nl vindt je meer informatie over de judoclub. Je kunt ook een mail sturen naar judoclubdendungen@gmail.com.

Foto's:


V