Veel te beleven bij nieuwjaarsreceptie DDWD

DEN DUNGEN – De stichting Den Dungen Wenst Dat, DDWD, hield zondag 6 januari voor de 4e keer de nieuwjaarsreceptie voor Den Dungen/ Maaskantje.

Thema dit jaar was ‘Blik op de toekomst’. De spits werd afgebeten door de jeugd-slagwerkgroep van Harmonie Wilhelmina ,die meteen van de gelegenheid gebruik maakte om hun nieuwe tenue en naam te presenteren. Voortaan heten ze de Rythm Kids.
Daarna was het de beurt aan de Wegwijzer. Middels een mooie presentatie deelden zes leerlingen hun blik op de toekomst en welke wensen zij daaromtrent hadden. Burgemeester Jan Pommer, aftredend in juni , wenste een meer duurzame gemeente, waar vooral de dialoog wordt gezocht om de grote uitdagingen aan te pakken.
Presentator Mark Minkels vroeg de nieuwe inwoners eerst waar ze woonden, (want dat wil iedereen weten) en informeerde daarna waarom ze naar Den Dungen waren gekomen, wat hen met name opviel en welke wensen ze met de aanwezigen wilde delen.

Uitglijder

Het onderdeel entertainment was bij Gerlof Trommelen in goede handen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ook de winnaar van de uitglijder 2018 bekend gemaakt. Genomineerd waren de Harmonie, de gemeente, de Lionsclub, O.K. en Litserborg. Deze laatste ging met de twijfelachtige eer strijken. De uitglijder betrof het feit dat de politie enkele jeugdige judoka’s moest bevrijden uit Litserborg, dat vroegtijdig de deuren had gesloten en het alarm in werking gezet. Videoteam De Donk had alle uitglijders weer op een zeer hilarische wijze in beeld gebracht.
Kunstenaar Marvin van de Vorstenbosch maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie een schitterend schilderij van een jonge vrouw die met verwonderende blik naar de toekomst kijkt. Dit schilderij van 2 bij 1 meter zal tentoongesteld worden in de Litserborg, gemeentehuis en daarna per opbod verkocht. Naar een geschikt moment wordt nog gezocht.
Bij de afsluiting werden alle vrijwilligers en de sponsors hartelijk bedankt voor hun onmisbare steun.

Marvin van de Vorstenbosch aan het werk op het podium. Foto: BOXimages

Foto's:


0