Afscheid dokter Eshuis.

Met veel liefde en plezier ben ik 33 jaar huisarts geweest binnen de Huisartsengroepspraktijk Hopveld in Den Dungen. Per 1 januari 2019 heb ik mijn praktijk vol vertrouwen overgedragen aan mijn opvolgers Marrije van IJperen en Joris van der Togt. Binnen de huisartsengroepspraktijk, inmiddels uitgegroeid tot Medisch Centrum Hopveld, hebben zij hun weg reeds gevonden.

Dat op de afscheidsreceptie voor mijn patiënten op 27 januari zo overweldigend veel mensen afscheid kwamen nemen deed mij, maar ook mijn vrouw, erg goed.
Van mijn patiënten vroeg ik het mooiste cadeau dat ik me voor kon stellen: een geschreven aandenken van hen, om daar een herinneringsboek van te kunnen maken. De reacties hierop waren overweldigend!
Ik heb vele honderden anekdotes en herinneringen als brief of als kaart ontvangen. Samen met mijn vrouw heb ik die meerdere dagen tot in de late uurtjes zitten lezen.
Het maakte veel emoties bij ons los: van schaterlachen, tot een brok in de keel en diepe ontroering. Ik ben mijn oud-patiënten daar zeer dankbaar voor!

Inmiddels heb ik meer dan 4 boeken gevuld en ben ik nog niet klaar. Samen met de prachtige foto’s die er tijdens de receptie van veel patiënten individueel gemaakt zijn, vormt dit een geweldig aandenken aan mijn werk hier als huisarts. Het is een onvervangbaar geschenk dat ik zal koesteren!

Ook het feest dat ik met de praktijk, de (oud-)collega’s, familie en vrienden op 2 februari gevierd heb, is inmiddels achter de rug.

Voor zowel de afscheidsreceptie als het feest vroegen wij in plaats van materiële cadeaus een donatie voor Artsen zonder Grenzen. Daar is op een ongelofelijke manier gehoor aan gegeven!
Wij kunnen nu ruim 11.000 euro aan dit goede doel overmaken.

Hieronder de reactie van Artsen zonder Grenzen:
Geweldig om te horen dat er zo’n mooi bedrag is opgehaald bij uw afscheid als huisarts!
Mede dankzij uw gift kunnen we in actie blijven komen voor mensen in ramp- en conflictgebieden.
Enkele voorbeelden:
Onze teams werken in noodsituaties overal ter wereld. Zo werken we al sinds de start van het conflict in Jemen, waar duizenden mensen geen toegang hebben tot de humanitaire en medische hulp die zij heel hard nodig hebben.
In DR Congo breiden onze teams de medische hulpverlening uit in de strijd tegen de levensgevaarlijke ziekte ebola. Sinds de uitbraak in augustus blijft het virus om zich heen grijpen en slachtoffers maken.
Gesteund door u staan wij pal voor onze missie om te helpen waar mensen medische hulp het meest nodig hebben.
Namens onze patiënten en medewerkers in de klinieken en ziekenhuizen overal ter wereld: hartelijk dank voor uw steun.

Nogmaals heel hartelijk bedankt allemaal!

Herman Eshuis

Foto's:


0